Fysik

Hjælp til opgave 6.5.1 af Orbit B Htx/Eux læreplan 2017 (Atom fysik, emission)

16. marts 2020 af Mikkel000 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej - jeg har lidt problemer med denne fysik opgave. Det ville glæde mig meget med en smule (meget) hjælp.

(opgaven er også i bogen Orbit B Htx/Eux læreplan 2017. - kapitel 6.5 opgave 6.5.1)

For lidt kontekst lyder første del af opgaven således:

Natriums spektrum her en emissionslinje med en bølgelængde på 590 nm svarende til overgangen fra Etil E1 
Find energien af denne foton.

(Jeg har her løst denne opgave)
c = f * λ

2,998 * 1017[nm/s] =f [Hz] * 590 [nm]
f = 5,081356 * 1014 [Hz]

Efoton =6,63*10-34 [J*s] * 5,081356*1014 [Hz] = 3,368939 * 10-19 J

Herefter lyder anden del således:

Derefter følger en linje med bølgelængden på 330 nm svarende til energien fra E3 til E1.
Hvilken bølgelængde vil den udsendte stråling fra overgangen fra E3 til E2 have?

Jeg er her ikke kommet videre siden jeg simpelthen ikke kan forstå hvor jeg skal begynde og hvordan jeg skal komme frem til facit.

Facit til denne del er: 749 nm
 

(Jeg har også linket wordfilen jeg har første del i)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2020 af peter lind

Du bruger i den første opgave E=h*c/λ

Energiovergangen fra i til j skriver jeg som E(i>j)

Da energien er bevaret gælder der E(3->1) = E(3-2) + E(2->1)

Find først  energioergangen E(3->1) af E=h*c/λ og derefter finder du E(3->2) af ligningen ovenover.

Derefter bruger du igen E=h*c/λ som du har gjort eller nemmerre af at bølgelængden er omvendt proportional med bølgelængden


Skriv et svar til: Hjælp til opgave 6.5.1 af Orbit B Htx/Eux læreplan 2017 (Atom fysik, emission)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.