Kemi

organisk kemi

17. marts 2020 af halla4600 - Niveau: B-niveau

hej nogen der kan hjælpe

en fuldstændig forbrænding af butan sker efterfølgende reaktionsskema:

2C4H10 + 13O2    -> 8CO2 + 10H2O

beregn hvor mange gram vand der dannes ved en fuldstændig forbrænding af 475 gram butan.

med udregning tak, ville være en stor hjælp.


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. marts 2020 af Molarmasse (Slettet)

58.122 g/mol = butan

18 g/mol = vand

475g/58.122g/mol = 8.12 mol

8.12 mol * 5 = 40.59mol(Kig på koefficenter.)

40.59 mol * 18 g/mol = 730.62gram


Skriv et svar til: organisk kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.