Matematik

Sandsynlighed

18. marts 2020 af sarajnsn (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Håber I kan hjælpe mig med disse 2 opgaver

Jeg har lagt billedet op


Svar #1
18. marts 2020 af sarajnsn (Slettet)

sådan


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. marts 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. marts 2020 af Capion1

b)      (I)  pfalsk terning(lige øjental) = p(2) + p(4) + p(6)
        (II)  pærlig terning(lige øjental) = 1/2
              pfalsk terning og ærlig terning(lige øjental) = (I)·(II)


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. marts 2020 af peter lind

a) Det er sandsynligheden for at få 2, 4 eller 6 øjne

b) regner hver af terningerne på samme måde. Derefter bruger du at det skal gælde for både den ene og anden terning


Svar #5
18. marts 2020 af sarajnsn (Slettet)

så opgave a)

2+4+6 = 12%

opgave b) 

???


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. november 2024 af Lucasens

Opgave a er = 0,10 + 0,30 + 0,30 = 0,70 eller 70%

Men jeg har bøvl med opgave b.
Jeg har da spurgt chat gpt, som der nok er mange af jer andre der kommer til at gøre men svaret er:
I dette tilfælde skal man gange sandsynlighederne med hinanden, da de er uafhængige af hinanden.

0,5 * 0,7 = 0,35

så det vil sige at svaret er, at der er 35% chance for at de begge rammer et lige tal.


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. november 2024 af ringstedLC

# En ærlig terning lander lige gerne på et lige- eller et ulige tal, fordi der er lige mange af hver slags. Det vil sige, at p(lige) = p(ulige) og da p(lige) + p(ulige) = 1, må p(lige) være 0.5


Skriv et svar til: Sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.