Matematik

funktioner

20. marts 2020 af annonym368 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Hej.

Er der nogle der kan hjælpe mig med denne opgave?

Og forklare mig fra punkt til punkt? Jeg er ikke lige den bedste til matematik, så det ville være en stor hjælp hvis i forklarede grundigt:)

Opgaven:

Punkterne (3;6) og (5;8) passer i potenssammenhængen f(x)=b⋅xa.

Bestem konstanten a.

Angiv svaret med 2 decimaler.


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. marts 2020 af Blithe

https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-c/funktioner/find-a-og-b-potens


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. marts 2020 af mathon

Indsæt begge punkter og du har forholdet:

                   \small \frac{y_2}{y_1}=\frac{{x_2}^a}{{x_1}^a}=\left ( \frac{x_2}{x_1} \right )^a

                   \small \frac{\log\left (\frac{y_2}{y_1} \right )}{\log\left ( \frac{x_2}{x_1} \right )}=a


Svar #3
20. marts 2020 af annonym368 (Slettet)

#2

Indsæt begge punkter og du har forholdet:

                   \small \frac{y_2}{y_1}=\frac{{x_2}^a}{{x_1}^a}=\left ( \frac{x_2}{x_1} \right )^a

                   \small \frac{\log\left (\frac{y_2}{y_1} \right )}{\log\left ( \frac{x_2}{x_1} \right )}=a

Jo tak, men når man minuser hvordan kan der så komme et decimal tal ud af det fx. hvor der stod 8 - 6 også bliver det til et decimal tal, men jeg ved så ikke hvordan man regner det ud til et decimal tal. Hvis du forstår?


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. marts 2020 af mathon

                   \small \small \frac{8}{6}=\left ( \frac{5}{3} \right )^a

                   \small \frac{\log\left (\frac{8}{6} \right )}{\log\left ( \frac{5}{3} \right )}=a=0.563171


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. marts 2020 af mathon

Justér oplysningen om dit faglige niveau.


Skriv et svar til: funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.