Fysik

a) Bestem lysets frekvens og fotonenergien. / a) Hvilken bølgelængde har disse fotoner?

20. marts 2020 af hboy2002 - Niveau: C-niveau

En der kan hjælpe med disse to opgaver? Det er de eneste jeg ikke kan finde ud af. 


Opgave 1 : En laser udsender lys med en bølgelængde på λ = 449

 a) Bestem lysets frekvens og fotonenergien. 

Opgave 3 : En laser udsender fotoner med en energi på 8,6 eV

 a) Hvilken bølgelængde har disse fotoner? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2020 af janhaa

a) c=\lambda f\\ \Delta E = hf


Svar #2
20. marts 2020 af hboy2002

Er det korrekt i 1a?

Vedhæftet fil:frekvensogfotonenergi.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. marts 2020 af janhaa

#2

Er det korrekt i 1a?

f=c/\lambda = 6,682*10^{12}\,Hz


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. marts 2020 af janhaa

\Delta E=4,42*10^{-21\,}J


Svar #5
20. marts 2020 af hboy2002

Det var da tæt på. Hvad går galt?


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. marts 2020 af janhaa

is it 449 nm ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. marts 2020 af janhaa

#5

Det var da tæt på. Hvad går galt?

glem der, du har rett


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. marts 2020 af mathon

\small \begin{array}{lllll}\textbf{Opgave 3}\\&\lambda =\frac{h\cdot c}{E}=\frac{1239.84\; eV\cdot nm}{8.6\; eV} \end{array}


Skriv et svar til: a) Bestem lysets frekvens og fotonenergien. / a) Hvilken bølgelængde har disse fotoner?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.