Matematik

Beregning af kulstof-14 vha. eksponentiel funktion

21. marts 2020 af Djuice - Niveau: C-niveau

Hej.

Jeg og en ven står her og har ingen anelse om hvordan vi skal beregne opgaverne omkring kulstof-14. Vi har har prøvet os frem i over 1 time og vi ved hverken hvordan vi skal bestemme korrekt eller hvilken funktion vi kan bruge til regneforskriften.

Opgaven er som følgende:

Tusind tak på forhånd! :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. marts 2020 af peter lind

se formel 94 side 16 i din formelsamling


Svar #2
21. marts 2020 af Djuice

#1

se formel 94 side 16 i din formelsamling

Hvilken formelsamling?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. marts 2020 af mathon

               \begin{array}{lllll}a)&&p(t)=100\cdot \left (\frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{5740}}=100\cdot\left ( \left (\frac{1}{2} \right )^{\frac{1}{5740}} \right )^t=100\cdot 0.000174^t\\\\&&a=0.000174\\\\&&p(t)=100\cdot 0.000174^t \\\\&&t=\frac{\log\left (\frac{p(t)}{100} \right )}{\log(0.000174)}\end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. marts 2020 af mathon

korrektion af fejltastning:

                                            \small \left (\frac{1}{2} \right )^{\frac{1}{5740}}=0.999879

\begin{array}{lllll}a)&&p(t)=100\cdot \left (\frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{5740}}=100\cdot\left ( \left (\frac{1}{2} \right )^{\frac{1}{5740}} \right )^t=100\cdot 0.999879^t\\\\&&a= 0.999879\\\\&&p(t)=100\cdot 0.9998794^t \\\\&&t=\frac{\log\left (\frac{p(t)}{100} \right )}{\log( 0.999879)}\end{array}


Skriv et svar til: Beregning af kulstof-14 vha. eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.