Matematik

Bestem toppunkt og rødder

22. marts 2020 af jackeer (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har virkelig brug for at få disse løst. :))


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2020 af ringstedLC

Sæt højresiderne lig 0 og bestem x med løsningsformlen:

\begin{align*} x &= \frac{-b\pm\sqrt{d}}{2a}\;,\;d=b^2-4ac \end{align*}

og toppunktsformlen:

\begin{align*} T &= \left (\frac{-b}{2a}\;,\;\frac{-d}{4a} \right ) \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. marts 2020 af mathon

             \small \begin{array}{lllll}1)&f(x)=3x^2+6x+3=3(x^2+2x+1)=3(x+1)^2=3(x-(-1))^2+0\\\\\\\\2)&g(x)=-2x^2-6x=-2x(x+3)=-2 x (x-(-3 ))=-2(x-(-\frac{3}{2}))^2+\frac{9}{2}\\\\ \\\\3)&h(x)=\frac{1}{2}x^2+4x+8=\frac{1}{2}(x+4)^2=\frac{1}{2}(x-(-4))^2+0 \end{array}


Skriv et svar til: Bestem toppunkt og rødder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.