Matematik

Undersøg om et punkt ligger på l bestemt ved parameterfremstilling

24. marts 2020 af CBSH123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, hvordan undersøger man, om et punkt (fx. (3,4) ligger på linjen l, som er bestemt ved en parameterfremstilling (fx (x y) = (6 2) + t * (3 -2)? Uden at brug af hjælpemidler


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2020 af mathon

Ved at indsætte punktkoordinaterne og konstatere, om parameterfremstillingen er opfyldt.


Svar #2
24. marts 2020 af CBSH123 (Slettet)

Hvordan konstatere man, om parameterfremstillingen er opfyldt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. marts 2020 af mathon

                    \small \begin{array}{llll}\textup{x-koordinaten:}&3=6+3t\Leftrightarrow t=-1\\\\\textup{det unders\o ges}\\\textup{om y-koordinaten}\\\textup{stemmer for }t=-1:&2+(-1)\cdot (-2)=\mathbf{4}\\\\ \textsl{\textbf{konklusion: ?}} \end{array}


Skriv et svar til: Undersøg om et punkt ligger på l bestemt ved parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.