Matematik

vektorfunktioner og parameter fremstilling

25. marts 2020 af halla4600 - Niveau: A-niveau

hej håber der er  nogen der kan hjælpe med denne opgave.


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. marts 2020 af janhaa

t^2-5t+a=0\\ \\ t+1=2\\ t=1

a = 5 - 1 = 4


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. marts 2020 af Germanofil (Slettet)

#0

Hvad er det helt konkret ved opgaven, som du har problemer med?


Svar #3
25. marts 2020 af halla4600

#janhaa forstår ikke hvordan du kommer fra x(t)=0 til t+1=2


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. marts 2020 af janhaa

#3

#janhaa forstår ikke hvordan du kommer fra x(t)=0 til t+1=2

t = 1

12 - 5*1 + a = 0

a = 5 - 1 = 4


Svar #5
25. marts 2020 af halla4600

forstår godt det der men hvordan løser man t uden hjælpemidler


Brugbart svar (1)

Svar #6
25. marts 2020 af Germanofil (Slettet)

#5

Udtrykket t2 - 5 · t + a = 0 er en andengradsligning ( a · x+ b · x + c), hvor t ≠ 0, ellers ville du jo have en førstegradsligning.
Løs den, som du ville enhver anden andengradsligning. Find diskriminanten d vha. x = ( - b ± √ d ) / 2 · a.
Vær opmærksom på, at i dit tilfælde står der jo t i stedet for x og a i stedet for c, som der normalt ellers angives ifbm. andengradsligninger.


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. marts 2020 af AMelev


Du får to oplysninger via punktet P, nemlig
1. x(t) = 0 ⇔ t2 - 5t + a = 0
og
2. y(t) = 2 ⇔ t + 1 = 2  ⇔ t = 1. 
Indsæt t = 1 i 1. og løs mht. a


Skriv et svar til: vektorfunktioner og parameter fremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.