Matematik

løsning af andengradsligning

25. marts 2020 af nejtilskole - Niveau: B-niveau

Hvordan løses denne andengradsligning: vis og forklar
-x^2 + 6x = 9 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2020 af MandenMedMangeHatte

x=3 er løsningen til ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. marts 2020 af Germanofil (Slettet)

#0

En andengradsligning af formen a · x+ b · x + c, hvor c ≠ 0. Beregn diskriminanten vha. formlen
d = b- 4 · a · c. For at beregne løsninger anvendes formlen x = ( - b ± √(d) ) / 2 · a.
Kontrollér, om det fundne resultat er rigtigt ved at "gøre prøve".


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2020 af mathon

            \small \small \begin{array}{lllll}& 0=x^2-6x+9=(x-3)^2 \end{array}


Svar #4
25. marts 2020 af nejtilskole

hvad betyder ≠? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. marts 2020 af mathon

            \small \neq \textup{betyder forskellig fra/ikke lig med.}


Svar #6
25. marts 2020 af nejtilskole

#5

         kan ikke se dine svar   \small \neq \textup{betyder forskellig fra/ikke lig med.}


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. marts 2020 af Germanofil (Slettet)

#4, 6

Tegnet ≠ betyder 'forskellig fra / ikke lig med'.


Svar #8
25. marts 2020 af nejtilskole

#2

#0

En andengradsligning af formen a · x+ b · x + c, hvor c ≠ 0. Beregn diskriminanten vha. formlen
d = b- 4 · a · c. For at beregne løsninger anvendes formlen x = ( - b ± √(d) ) / 2 · a.
Kontrollér, om det fundne resultat er rigtigt ved at "gøre prøve".

men når jeg udregner d får jeg 0? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. marts 2020 af Germanofil (Slettet)

#8

Hvis d = 0, ved du allerede på forhånd, at ligningen kun har én løsning.
Du kan sagtens indsætte 0 på d's plads i formlen ( - b ± √(d) ) / 2 · a.


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. marts 2020 af mathon

Ja - det er korrekt.


Svar #11
25. marts 2020 af nejtilskole

#9

#8

Hvis d = 0, ved du allerede på forhånd, at ligningen kun har én løsning.
Du kan sagtens indsætte 0 på d's plads i formlen ( - b ± √(d) ) / 2 · a.

TUSIND TAK


Brugbart svar (0)

Svar #12
25. marts 2020 af mathon

                 \small x=\tfrac{-(-6)\pm 0}{2}=3


Skriv et svar til: løsning af andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.