Matematik

Linjens ligning

25. marts 2020 af Ladora (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. Jeg har fået dette spørgsmål, og det er uden hjælpemidler. Har tjekket webmatematik, og alle sider, men jeg kan ikke finde ud af hvordan :( Alt hjælp værdsættes!


Svar #1
25. marts 2020 af Ladora (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. marts 2020 af ringstedLC

Normalvektoren (a,b) står vinkelret på retningsvektoren AB. Indsæt et af punkterne i

\begin{align*} a(x-x_0)+b(y-y_0) &= 0 \end{align*}

som findes på https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/vektorer-i-2d/linjens-ligning


Svar #3
25. marts 2020 af Ladora (Slettet)

Hvordan får jeg så c ind? :o


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. marts 2020 af ringstedLC

Læs linket!


Svar #5
25. marts 2020 af Ladora (Slettet)

Men man skal have en vektor og et punkt, jeg har 2 punkter


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. marts 2020 af ringstedLC

Ja, og det er normalvektoren. De to punkter giver dig retningsvektoren, da de ligger på l.

\begin{align*} \vec{r}_l &= \binom{B_x-A_x}{B_y-A_y} \\ \vec{n}_l &= \widehat{\vec{r}_l} \end{align*}


Svar #7
25. marts 2020 af Ladora (Slettet)

Er dette rigtigt :o


Svar #8
25. marts 2020 af Ladora (Slettet)

bliver det så x - 19 + 2*y = 0


Svar #9
25. marts 2020 af Ladora (Slettet)

Jeg er 99% sikker på denne er rigtig (bilag) så skal jeg bare udregne ligningen da det er uden hjælpemidler?


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. marts 2020 af ringstedLC

#7 glemmer du bare...

#9: OK,

dog bør du lige forkorte med 2 og ordne til formen:

\begin{align*} ax+by+c &= 0 \end{align*}

Nu kunne der jo have indsneget sig en fejl eller to.

- Indsæt de punkter og tjek at ligningen opfyldes.

- Eller tegn grafen og punkterne.


Svar #11
25. marts 2020 af Ladora (Slettet)

Tusind tak!!!!! :D


Svar #12
25. marts 2020 af Ladora (Slettet)

Linjen passer helt korrekt! 

Men nu skal jeg simplify (-6)*(x - 1) + 2*(y - 2) = 0

Det har jeg lidt svært ved :o


Svar #13
26. marts 2020 af Ladora (Slettet)

Jeg tror jeg har gjort det rigtigt (bilag)


Svar #14
26. marts 2020 af Ladora (Slettet)

Men linjnen skulle jo skrives på formen ax+bx+c=0 :o


Svar #15
26. marts 2020 af Ladora (Slettet)

har så skrevet den som -6x+2y+2=0


Skriv et svar til: Linjens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.