Matematik

Bestem skærings punktet mellem m og l

26. marts 2020 af mous3403 - Niveau: B-niveau

Jeg har prøvet at løse denne her opgave, men jeg kan simpelt hen ikke få det til at fungere. Kan nogle hjælpe

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2020 af mathon

Opgaven?


Svar #2
26. marts 2020 af mous3403

https://imgur.com/a/hAe0N92


Svar #3
26. marts 2020 af mous3403

Det er  Linket :D


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. marts 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. marts 2020 af mathon

skæring kræver:

                                  \small \begin{array}{lllll}&4+3t=x=2+2s\\&3+2t=y=6-3s\\\\\textup{dvs ligningerne:}&3t-2s=-2\\&2t+3s=3 \end{array}


Svar #6
26. marts 2020 af mous3403

Er kordinatsættet så -2  og 3


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. marts 2020 af mathon

     Nej.


Svar #8
26. marts 2020 af mous3403

Hmm har ingen ide


Svar #9
26. marts 2020 af mous3403

Kan du give et hint


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. marts 2020 af Germanofil (Slettet)

#8

Løs ligningssystemet i #5.


Svar #11
26. marts 2020 af mous3403

Har lige prøvet at løse ligningen, men har svært ved det. Kan du hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #12
26. marts 2020 af mathon

                                  \small \small \begin{array}{lllll}&I\textup{:}&3t-2s=-2\\&II\textup{:}&2t+3s=3&&I\textup{ multipliceres med 3 og }II\textup{ multipliceres med 2}\\\\&&9t-6s=-6\\&&4t+6s=6&&\textup{ligningerne adderes}\\\\&&13t=0\\\\&&t=0\\&&s=1 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #13
26. marts 2020 af Germanofil (Slettet)

#11

Skal du løse det i hånden? Ellers så brug dit CAS-værktøj til at løse ligningssystemet angivet i #5.


Brugbart svar (0)

Svar #14
26. marts 2020 af mathon

kontrol:
                  \small \textup{solve}\left ( \left\{\begin{array}{llll} 3t-2s=-2\\ \\ &,\left \{ s,t \right \} \\2t+3s=3 \end{array}\right. \right )


Skriv et svar til: Bestem skærings punktet mellem m og l

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.