Fysik

Elektriske kredsløb

27. marts kl. 08:28 af Finnersejest - Niveau: B-niveau

Er der nogen grund til, at det hedder positiv og negativ ladning, og at elektronen har negativ ladning? Kunne det være omvendt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts kl. 10:25 af Madsiso

Det handler jo om der optages eller afgives en eller flere elektroner og derved fået en elektrisk ladning ud fra dette. Enten positiv eller negativ.


Svar #2
27. marts kl. 12:32 af Finnersejest

ja men hvorfor er elektroner negative og ikke positive ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. marts kl. 12:55 af Eksperimentalfysikeren

De første eksperimenter med elektricitet foregik ved at man gned forskellige matererialer med skind eller klude og iagttog, at man i en del tilfælde kunne tiltrække små ting med materialet. Da man begyndte at gå systematisk til værks, opdagede man at der måtte være to slags elektricitet, for i nogle tilfælde kunne man få en tiltrækning og i andre tilfælde en frastødning. Man valgte at sige, at den ladning, som en glasstang får, når man gnider den med et katteskind er positiv. Gnider man en ebonitstang med en klud, får man negativ ladning. Disse fortegn har holdt sig siden. Man har valgt at bevare dem, også efter opdagelsen af elektronen. Der var på det tidspunkt offentliggjort så mange videnskabelige artikler om elektricitet, at det blev betragtet som håbløst at bytte om på fortegnene. Det ville føre til kaos.


Skriv et svar til: Elektriske kredsløb

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.