Matematik

bevis omvendt proportionalitet

28. marts 2020 af srpstress (Slettet) - Niveau: A-niveau

Kære alle

jeg søger hjælp til at udlede, at B og r er omvendt proportionale, samt at U og r er omvendt proportionale. Dette skal gøres ud fra den formel for e/m, som jeg har vedhæftet. Der sættes pris på al hjælp, hilsen to meget forvirrede 3.g elever. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2020 af mathon

              


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. marts 2020 af mathon

                \small \small \begin{array}{lllll}&B^2\cdot r^2=\frac{2\cdot U\cdot m}{e}\\\\&B\cdot r=\sqrt{\frac{2\cdot U\cdot m}{e}}&\textup{hvis }U\textup{ er konstant, er }B\textup{ og }r\textup{ omvendt proportionale.} \end{array}


Svar #3
28. marts 2020 af srpstress (Slettet)

Hej Mathon, kan du uddybe det på et niveau for nogle, som desværre ikke har haft om potensfunktioner? Tusind tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. marts 2020 af mathon

Hvis produktet af to variable er konstant, er de to variable omvendt proportionale.

Man kan ikke komme gennem folkeskole og tre gymnasieår uden kontakt med potenssætninger.


Svar #5
28. marts 2020 af srpstress (Slettet)

Tror at det ville være nok at isolere for r og derefter argumentere for, at der er omvendt proportionalitet mellem r og B, da det følger y=1/x når man isolerer for r ? 

Har du også nogle tanker mht. r og U som også skulle vise sig at være omvendt propotionale?


Svar #6
28. marts 2020 af srpstress (Slettet)

tror du at det ville være nok**


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. marts 2020 af mathon

\small U og r er ikke omvendt proportionale.


Svar #8
28. marts 2020 af srpstress (Slettet)

Hov undskyld. Kan det så passe at U er omvendt proportional med r^2 ?


Svar #9
28. marts 2020 af srpstress (Slettet)

mener at U er proportional mef r^2


Brugbart svar (0)

Svar #10
28. marts 2020 af mathon

Hvis kvotienten mellem to variable er konstant, er de to variable ligefrem proportionale.

                   \begin{array}{llll} \frac{U}{r^2}=\frac{B^2\cdot e}{2\cdot m}&\textup{hvis }B\textup{ er konstant, er }U\textup{ og }r^2 \textup{ (ligefrem) proportionale.} \end{array}


Skriv et svar til: bevis omvendt proportionalitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.