Matematik

Indhegn område, find maksimale areal

29. marts 2020 af erfjmkererfn (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgaven lyder på: 

En bondemand skal lave en indhegning på ad en mur. Han har 150 m hegn og vil gerne indhegne det størst mulige areal. Der skal ikke være hegn på ad muren.

Hvor stor skal x være for at få det størst mulige areal, og hvor stor er dette areal?

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. marts 2020 af janhaa

2x + y = 150

y = 150 - 2x

and

A(x) = A= xy = x(150-2x)

A ' (x) = 150 - 4x  = 0

x = 37,5 (m)

Max:   A(37,5) = 2812,5 (m2)


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. marts 2020 af Capion1

Bonden har en god ven, som ikke ta'r alt for givet. Han får nemlig den idé, at måske kan
indhegningen laves som en halvcirkel med diameteren henad muren.


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. marts 2020 af ringstedLC

#0: Der mangler oplysninger om murens længde og indhegningens form.


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. marts 2020 af Capion1

Indhegningens form, ja. Murens længde vil indgå som, del af, ubekendt størrelse og er som udgangspunkt
ikke nødvendig at kende. Man må forudsætte, at muren er vilkårlig lang, og lineær, til enhver tænkelig figur, den skal ligge op ad.


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. marts 2020 af ringstedLC

#4: Enig. Og #2 er en rigtig god idé.

#3 var blot et forsøg på, at få trådstarter til at indse sine mangler, da vi har tidligere har haft opgaven med en figur. Trådstarter burde vedhæfte opgaven, men har sikkert allerede skrevet #1 af og er videre.


Skriv et svar til: Indhegn område, find maksimale areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.