Fysik

Volume for neutronstjerne

02. april 2020 af ChristinaMar (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven handler om en typisk neutronstjerne med en radius på 10 km. En neutronstjerne består ikke af meget andet end tætpakkede neutroner.

En neutron har diameteren 1,7*10^15

En neutrons masse er 1,675*10^-27

Du kan antage, at en neutronstjernes indre er helt fyldt ud med tætpakkede neutroner.

Beregn volumenet for en neutronstjerne.
V = 4/3·π·r^3

4/3*pi*10000^3 = 4,19*10^10

Det rigtig facit er = 5,23*10^11 m3

Hvad har jeg lavet forkert???


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2020 af peter lind

r = 1,7*1015/2  enhed ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. april 2020 af Eksperimentalfysikeren

Ingen af tallene passer. Du kan lave et hurtigt overslag ved at dele op i to dele. Den ene del er 4/3*π. Da π er lidt større end 3, er den samlede værdi lidt over 4, hvilket stemmer med de 4,19. Det får jeg også ved udregning i regneark.

Den ande del er de 100003. Der er 4 nuller i 10000, så der skal 3*4=12 nuller i resultatet, altså 1012.

Jeg kan ikke se, hvor de 5,23*1011 kommer fra.

Noget andet er, at angivelen af deutronens diameter ser helt forkert ud. Der er ingen enhed og 10erpotensen er enorm.

Massen mangler også enhed.


Skriv et svar til: Volume for neutronstjerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.