Fysik

fysik hjælp

03. april 2020 af maderm (Slettet) - Niveau: C-niveau

Det viser sig, at Kepler 3. lov også gælder for kometer, der kredser omkring Solen. Halleys komet har en omløbstid på 76 år.  

Bestem middelafstanden fra Solen til kometen. 

hjælp hvordan gør jeg


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. april 2020 af Eksperimentalfysikeren

Skriv formlen op.

Hvis du vil beregne middelafstanden i astronomiske enheder. kan du indsætte 1 for omløbstiden og 1 for middelafstanden for jorden og 76 for omløbstiden for kometen. Eneste ukendte er så kometens middelafstand. Den kan så regnes ud. Hvis du vil have det i km, ganger du resultatet med antallet af km pr atronomisk enhed.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. april 2020 af mathon

           \small \begin{array}{lllll} &\frac{a^3}{T^2}=1\qquad \textup{n\aa r a m\aa les i A. E. og T m\aa les i \aa r}\\\\&a=T^{\frac{2}{3}}\\\\&a=(76)^{\frac{2}{3}}=17.94\\\\\textup{middelafstanden}\\\textup{til Solen er:}& a=17.94 \;\textup{ A.E.}=2.68\cdot 10^9\; km \end{array}


Skriv et svar til: fysik hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.