Kemi

oxidation eller reduktion

03. april 2020 af Jamulla - Niveau: C-niveau

Afgør om der er tale om oxidation eller reduktion når der sker følgende omsætninger (svaret skal begrundes):

1. fra jern(III) til jern (II) = er en oxidation, fordi at jern optræder i forbindelser med oxidationstrin fra -2 til +6

2. Fra svovldioxid til sulfationen = ?

3. Fra nitrit til nitrat = ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2020 af janhaa

1. Fe3+ + e- => Fe2+,    reduksjon

2: SO2 + 2H2O +  => SO42- + 4H+ 2e-,   oksidasjon

3: 2NO2-  + 2H2O => 2NO3- + 4H+  + 2e-,    oxidation


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. april 2020 af mathon

                  \small \begin{array}{lllll}1.&\overset{\mathbf{{\color{Blue} +3}}}{Fe}{^{3+}}\;\rightarrow \;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +2}}}{Fe}{^{2+}} & \textup{er en reduktion p\aa \ grund af nedgang i OT} \\\\ 2.&\overset{\mathbf{{\color{Red} +4}}}{S}O_2\;\rightarrow \;\overset{\mathbf{{\color{Red} +6}}}{S}{O_4}^{2-}&\textup{er en oxidation p\aa \ grund af opgang i OT} \Leftarrow \\\\ 3.&\overset{\mathbf{{\color{Red} +3}}}{N}{O_2}^-\;\rightarrow \; \overset{\mathbf{{\color{Red} +5}}}{N}O_3^- & \textup{er en oxidation p\aa \ grund af opgang i OT} \end{array}


Svar #3
03. april 2020 af Jamulla

Mange tak


Skriv et svar til: oxidation eller reduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.