Matematik

Hvor meget koster en cola

03. april 2020 af andersjames (Slettet) - Niveau: 10. klasse

To is og  to colaer koster 70 kr.

en is og tre coaler koster 75 kr.

hvor meget koster en cola?

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2020 af mathon

     2c + 2i = 702c + 2i = 70
     3c +  i  = 75


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. april 2020 af mathon

   2c + 2i = 70
    3c +  i  = 75


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. april 2020 af Mathias7878

Løs ligningssystemet som skrevet i #2.

- - -

 

 


Svar #4
03. april 2020 af andersjames (Slettet)

20 kroner for en cola?


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. april 2020 af Mathias7878

Du har, at

3c + i = 75 \Leftrightarrow i = 75-3c

hvilket du kan substituere i den første ligning så

2c + 2(75-3c) = 70 \Leftrightarrow 2c+150-6c = 70 \Leftrightarrow -4c = -80 \Leftrightarrow c = \frac{-80}{-4} = 20

Så ja 20 kroner for en cola er rigtigt. 

- - -

 

 


Skriv et svar til: Hvor meget koster en cola

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.