Matematik

Radius af cirkel

05. april 2020 af Lise123Lise - Niveau: A-niveau

En der kan hjælpe med opgave c) i den vedhæftede opgave. Tænker man skal benytte cirklens ligning men ved ikke helt hvordan jeg får Maple til at solve efter cirklens ligning?

Opgaven er vedhæftet - tak på forhånd (:


Svar #1
05. april 2020 af Lise123Lise

Min start på opgaven (vedhæftet= - tænker man skal udregne f(x,y)=0,9 med henblik på at få samme form som cirklens ligning, men ved ikke helt hvordan det gøres?


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. april 2020 af mathon

Du tænker rigtigt.

                       \small \small \small \small \begin{array}{llllll}&f(x,y)=0.1x^2-0.8x+0.1y^2=0.9&\textup{multiplicer med 10}\\\\&x^2-8x+y^2=9&\textup{kvadratkomplett}\mathrm{\acute{e}}\textup{r}\\\\&x^2+\left (y^2-2\cdot y\cdot 4+4^2 \right )-4^2=9\\\\&(x-0)^2+(y-4)^2=9+4^2\\\\\\&(x-0)^2+(y-4)^2=5^2 \end{array}


Skriv et svar til: Radius af cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.