Fysik

Sinus gange cosinus

06. april 2020 af nikooolaj - Niveau: B-niveau

Jeg forstår ikke hvordan x løses ud af ligningen på vedhæftede billede.

Mere specifikt er det leddet hvor 2 * cos(v) * sin(v) bliver til sin(2v) som jeg ikke forstår.

En der kan forklare?

Tak!

Vedhæftet fil: x.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2020 af mathon

\begin{array}{lllll}&\sin(2v)=&2\cdot\sin(v)\cdot \cos(v)\qquad \textup{er en trigonometrisk grundformel}\\\textup{som ses af:}\\&\sin(u+v)=&\sin(u)\cdot \cos(v)+\cos(u) \cdot \sin(v)\\\textup{med u=v:}\\ & \sin(2v)=&\sin(v)\cdot\cos(v)+\cos(v)\cdot \sin(v)=2\sin(v)\cdot \cos(v) \end{array}


Svar #2
06. april 2020 af nikooolaj

Tak for hurtigt svar mathon! Den grundformel havde jeg ikke styr på, men det giver jo fuldstændigt mening. Tak!


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. april 2020 af StoreNord

Mathon. Jeg kan slet ikke se dit opslag!

Jo, nu kan jeg godt.
Men det er noget tungt noget, du laver.


Skriv et svar til: Sinus gange cosinus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.