Matematik

Førsteordens lineære differensligning

07. april 2020 af anna132 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Sidder lidt fast i denne opgave (den er uden hjælpemidler). Er lidt i tvivl om fremgangsmåden hvorpå man løser opgaven. Ved at y_n+1 afhænger af foregående element, men er ikke helt sikker på hvordan jeg så skal gøre.

Håber nogen kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2020 af Soeffi


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. april 2020 af Soeffi

#0. En differensligning på formen: yn+1 = a·yn + b har løsningen: yn = at·(y0 - b/(1-a)) + b/(1-a) for a≠1 og yn = y0 + t·b for a=1.


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. april 2020 af Festino

Da y_2=y_{1+1}=5\cdot y_1+1, er 5y_1+1=56. Løs denne ligning for at finde y_1. Opskriv derefter sammenhængen mellem y_1 og y_0 for at finde y_0.


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. april 2020 af mathon

                    \begin{array} {llllll}&y_n= \frac{y_{n+1}-1}{5}\\\\&y_1=\frac{y_2-1}{5}\textup{ ...} \end{array}


Skriv et svar til: Førsteordens lineære differensligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.