Fysik

varmelegeme med resistans

09. april 2020 af KageSpiseren - Niveau: B-niveau

Hej SP

Jeg har ikke udfordring som så med opgaven, men omregnings problemer da jeg ikke ved hvad jeg skal omregne til hvad så søger hjælp til opgaven (Ohm og udregning af kilojoules). Håber også at når I laver udregninger at I forklarer hvad der udregnes med hvad.

På forhånd tusind tak!

Vedhæftet fil: 4.2.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
09. april 2020 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. april 2020 af mathon

              \small \small\begin{array}{lllll}\textup{Energiligning:}\\&E = R\cdot I^2\cdot t \\\\ & I=\sqrt{\frac{E}{R\cdot t}} \end{array}


Svar #3
09. april 2020 af KageSpiseren

E = 250 ohm * I2* 180, men burde "I2" ikke være kendt?

Vi kender ikke E?

Hvordan regner jeg det så ud?

Er det kJ?


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. april 2020 af Eksperimentalfysikeren

E er opgivet til 10kJ. t er opgivet til 3min, som du skal omregne til sekunder, hvilket du har gjort korrekt, bortset fra, at du bør skrive enheden med.

I2 er ikke kendt, men kan regnes ud, da alle andre størrelser i ligningen er kendt.


Svar #5
09. april 2020 af KageSpiseren

Skal jeg så omregne kilojoule til joule da jeg omregnede minutter til sekunder?


Brugbart svar (1)

Svar #6
09. april 2020 af Eksperimentalfysikeren

Ja, det skal du.


Brugbart svar (1)

Svar #7
09. april 2020 af mathon

              \small\begin{array}{lllll} \textup{Energiligning:} \\ & E = R\cdot I^2\cdot t \\\\ & I = \sqrt{\frac{E}{R\cdot t}} \\\\ & I = \sqrt{\frac{10^4\;J}{\left(250\;\frac{J}{A^2\cdot s} \right ) \cdot (180\;s)}} = \frac{\sqrt{2}}{3} \; A \end{array}


Svar #8
09. april 2020 af KageSpiseren

Det giver √2/3, Hov så ikke Mathon havde udregnet beklager.

Men regnede ud med energiligningen som er

250Ω* √2/3 A * 180 sek = 1875 * 2 7/2 = 10312.5


Brugbart svar (1)

Svar #9
09. april 2020 af ringstedLC

Den fundne I er den gennemsnitlige strøm i de 3 min.


Brugbart svar (1)

Svar #10
09. april 2020 af mathon

#12
           \small \begin{array}{lllll} &E=(250\;\Omega)\cdot \left(\frac{\sqrt{2}}{3}\;A \right )^2\cdot (180\;s)\\\\& E=\left(250\;\frac{J}{A^2\cdot s}\right)\cdot \left(\frac{\sqrt{2}}{3}\;A \right )^2\cdot (180\;s)=\left(250 \cdot \frac{2}{9}\cdot 180 \right )\;J=(250\cdot 40)\;J=10^4\;J =10\;kJ\end{array}


Svar #11
09. april 2020 af KageSpiseren

beklager, 3437.5


Brugbart svar (0)

Svar #12
09. april 2020 af mathon

#12 \small \rightarrow #8


Svar #13
09. april 2020 af KageSpiseren

forstår ikke hvad der hentydes til?


Brugbart svar (1)

Svar #14
10. april 2020 af mathon

#13

            Kontrolberegning som i #8.


Skriv et svar til: varmelegeme med resistans

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.