Matematik

Afstand mellem punkt og linje

14. april 2020 af Haruharu (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har opgaven.

find Afstand mellem punkt (-3,10) og linje y=3x-7

jeg forsøgte at bruge formlen: dist= (|a*x1+b-y1|))/(√(a^(2)+1)

(|3*−3+−7-10|))/(√((−3)^(2)+1) men resultat bliv 8.22 hvilket ikke vær det ønsket facit

jeg så at opgaven brugte formlen dist=(|y1-a*x1+b|))/(√(1+a^(2))
(|10-3*−3+−7|))/(√(1+(−3)^(2)) hvilket gav det korrekt facit af 3.79

men er (|a*x1+b-y1|))/(√(a^(2)+1) så ikke den korrekte formel til at finde afstand mellem punkt og linje? Hvad bruges den så til? Jeg er rimelig forvirret.

note: vedhæfte er et billedet af mine udregninger med et CAS-værktøj


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2020 af oppenede

Afstanden er 8.22


Svar #2
14. april 2020 af Haruharu (Slettet)

#1

Afstanden er 8.22

Okay men hvis det er det rigtige svar, hvorfor sige opgaven så at det er 3.79 og man skal løse den med dist=(|y1-a*x1+b|))/(√(1+a^(2)). 
note: vedhæftets et billede af opgaven


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. april 2020 af AMelev

Den formel, du brugte, er den korrekte - se din formelsamling side 15.
Der mangler en parentes i den anden. |a\cdot x_1+b-y_1|=|y_1-(a\cdot x_1+b)|

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Skriv et svar til: Afstand mellem punkt og linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.