Matematik

Matematik

15. april 2020 af Jonas20 - Niveau: B-niveau

Hey en der kan hjælpe med denne opgave? (vedhæftet)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. april 2020 af mathon

                  \small \begin{array}{llll}\textup{afs\ae tningsfunktion:}& x = b -a \cdot p\\\\&40 = b - a\cdot 10 \\ & 50 = b - a\cdot 9\\\textup{hvoraf:} \\ & 10 = a\\\\& x = b - 10 \cdot p\\\textup{og}\\&40 = b -10\cdot 10\\ \textup{hvoraf} \\ & b = 140\\ \textup{dvs}\\&x = 140 - 10\cdot p\\\\\textup{oms\ae tningsfunktion:}&R(p) = x\cdot p = 140p - 10p^2\\\\\textup{maksimal oms. kr\ae ver bl.a.}&R{\,}'(p)=140-20p=0\\\textup{dvs}\\&p=7 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. april 2020 af chyvak

Alternativt kan man enten blot prøve sig frem:


pris stk indtægt
10 40 400
9 50 540
8 60 480
7 70 490  <---------
6 80 480
 

eller algebraisk:

Lad n betegne det antal kroner, prisen sænkes med. Indtægten er da I(n) = (10-n)(40+10n) = 10(10-n)(n+4). Grafen for denne funktion er en parabel med grenene nedad, nulpunkter i n=-4 og n=10 og dermed toppunkt (maksimalindtjæning) i n = 3. D.v.s. stkprisen skal være 10 - 3 = 7.


Svar #4
15. april 2020 af Jonas20

Mange tak


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.