Matematik

Sandsynlighed

15. april 2020 af simoneee123 - Niveau: A-niveau

En der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2020 af AMelev

                     
X = antal krone p = P(krone)
H0: Mønten er ærlig, dvs. p = 50%
X ~ b(110,50%) under H0 Signifikansniveau α = 5%
Testet er dobbeltsidet, da såvel små som store testresultater er kritiske for hypotesen. Signifikansniveauet deles derfor med 2½% til hver side.

Bestem den venstre kritiske værdi kv som den største k-værdi, hvor P(X ≤ k) ≤ 2½%
Bestem den højre kritiske værdi kh som den mindste k-værdi, hvor P(X ≥ k) ≤ 2½%
Det kritiske område er så {0,1,.....,kv}∪{ kh,....., 110}

Hvis testresultatet 50 ligger i det kritiske område, forkastes hypotesen, ellers accepteres den.


Svar #2
15. april 2020 af simoneee123

det forstår jeg overhovedet ikke


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. april 2020 af AMelev

Hvad forstår du ikke?


Svar #4
15. april 2020 af simoneee123

skal man ikke bruge en formel eller noget for at finde ud af om mønten er ærlig?


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. april 2020 af AMelev

Du skal bruge dit CAS-værktøj til at bestemme højre og venstre kritiske værdi.

Hvordan du konkret skal gøre det, afhænger af hvilket du benytter.


Skriv et svar til: Sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.