Matematik

To funktioner

16. april 2020 af Larsen85 - Niveau: B-niveau

Hej jeg har følgende spørgsmål som jeg har lidt svært ved at komme igang med:

Funktionerne f og g har forskrifterne f(x)=a*x+b og g(x)b*x+a. Grafen for g går gennem punkterne A: (-1,5) og B: (2,1). Tegn grafen for f

Hvordan kommer jeg igang med dette

Tak på forhold :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2020 af Mathias7878

Da både f og g er lineære funktioner og at g går gennem punkterne A(-1,5) og B(2,1) kan du bruge formlerne

a = (y2-y1)/(x2-x1) og b = y1-ax1 eller b = y2-ax2 til at finde a og b. Så har du nemlig forskrifterne for både f og g, og så kan du tegne dem.

- - -

 

 


Svar #2
16. april 2020 af Larsen85

Ja selvfølgelig :) hvorfor så jeg ikke det. Jeg overtænkte det vist

Tak for det hurtige svar


Skriv et svar til: To funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.