Matematik

Hjælp til linjen og vinkler

17. april 2020 af Ladora (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg har denne for til en aflevering :( og kan ikke finde ud af den...


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2020 af mathon


Svar #2
17. april 2020 af Ladora (Slettet)

mathon, kunne du måske hjælpe? plz? :( skal aflevere kl 9.50, og kan slet ikke finde ud af den :(


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. april 2020 af mathon

                \small \begin{array}{llllll}&m\textup{:}&3x-7y=0 \end{array}

Vinklen mellem to linjer er lig med vinklen mellem deres normalvektorer.

                \small \begin{array}{llllll} a)& v_{spids} = \cos^{-1}\left ( \frac{\bigl(\begin{smallmatrix} 2\\-1 \end{smallmatrix}\bigr) \cdot \bigl(\begin{smallmatrix} 3\\-7 \end{smallmatrix}\bigr)}{\sqrt{2^2+(-1)^2} \cdot \sqrt{3^2+(-7)^2}} \right ) = 40.24\degree \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. april 2020 af mathon

                \small \small \begin{array}{llllll} b) & \textup{P's afstand fra } l \textup{:} & \frac{|2\cdot 7 - 3 - 6|}{\sqrt{2^2+(-1)^2}} = \sqrt{5}\\\\& \textup{cirkelligning: }&(x-7)^2 + (y-3)^2 = 5 \end{array}


Svar #5
17. april 2020 af Ladora (Slettet)

Ej men du er da bare en skat!!!!!!!!!!


Svar #6
17. april 2020 af Ladora (Slettet)

Har et problem med a) - den gider ikke give 40.24 :o


Svar #7
17. april 2020 af Ladora (Slettet)

Har fundet ud af det :D


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. april 2020 af ringstedLC

#7: Indstil nSpire til grader!


Svar #9
17. april 2020 af Ladora (Slettet)

Det er maple, hvis du kender det :D


Brugbart svar (1)

Svar #10
17. april 2020 af mathon

En linje gennem P med l's normalvektor som retningsvektor skærer l i Q
hvorfor den har parameterfremstillingen:
 
            

                             \small \begin{array}{lllll}&\begin{pmatrix} x \\ y \end{pmatrix} = \begin{pmatrix} 7 \\ 3 \end{pmatrix} + t \cdot \begin{pmatrix} 2 \\ -1 \end{pmatrix}\\\\& \begin{matrix} x=7+2t\\y=3-t \end{matrix} \\\\ & \textup{inds\ae ttes i ligningen for }l \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #11
17. april 2020 af mathon

                             \small \small \begin{array}{lllll} & 2 \cdot (7+2t) - (3-t) - 6 = 0\\\\& \textup{hvoraf:} \qquad t = -1\\\\& \begin{array}{lll} x = 7 + 2 \cdot (-1) = 5 \\ y = 3 - (-1) = 4 \end{array} \\\\ \textup{dvs} & Q = (5,4) \end{array}


Svar #12
17. april 2020 af Ladora (Slettet)

hvordan indsætter man det for l? :o


Svar #13
17. april 2020 af Ladora (Slettet)

tak!


Svar #14
17. april 2020 af Ladora (Slettet)

Den eneste opgave jeg nu mangler er kun c) i denne: - har lavet a) og b) :D


Svar #15
17. april 2020 af Ladora (Slettet)

kunne du måske hjælpe :D? ville være meget taknemlig :D


Brugbart svar (0)

Svar #16
17. april 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #17
17. april 2020 af mathon

             \small \begin{array}{lllll}c)&\textup{Det s\o gte r\o ringspunkt kaldes }P_1\\\\&\overrightarrow{OP_1}=\overrightarrow{OC}+\overrightarrow{CP_1}=\overrightarrow{OC}+(-1)\cdot \overrightarrow{CP}\\\\& \overrightarrow{OP_1}=\begin{pmatrix} 5\\4 \end{pmatrix}+(-1)\cdot \begin{pmatrix} 9-5\\3-4 \end{pmatrix}\\\\& \overrightarrow{OP_1}=\begin{pmatrix} 5+(-4) \\ 4+1 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 1\\5 \end{pmatrix}\\\\&\textup{Et punkt har samme koordinater som sin stedvektor:}\\\\& P_1 = (1,5) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #18
17. april 2020 af mathon

korresponderende
                                  https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1952709
                                   


Skriv et svar til: Hjælp til linjen og vinkler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.