Matematik

Opgave

18. april 2020 af vict528 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan løser man denne her er meget i tvivl?

Vedhæftet fil: opgave 3.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. april 2020 af mathon

Du har ikke oplyst skatteprocenterne.


Svar #3
18. april 2020 af vict528 (Slettet)

tak tilføjer dem nu

Vedhæftet fil:vigig 3.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. april 2020 af mathon


Brugbart svar (10)

Svar #5
18. april 2020 af mathon

\begin{array}{lllll} &0 \leq x \leq 35\,900&\textup{er skattefri}\\\\&a_1=1\quad b_1 = 0\\\\\\& 35\,900 < x\leq490\,700&s(x)=x-(x-35\,900)\cdot 0.30 =0.7x +10\,770\\\\&a_2=0.7\quad b_2=10\,770\\\\\\& 490\,700<x\leq 689\,300&s(x)=x-(x-35\,900)\cdot 0.30-(x-490\,700)\cdot 0.20=0.5x+108\;910\\\\& a_3=0.5\quad b_3=108\;910\\\\\\& x>689\,300&s(x)=x-(x-35\,900)\cdot 0.30-(x-490\,700)\cdot 0.20-(x-689\,300)\cdot 0.05=0.45x+143\,375\\\\&a_4 = 0.45\quad b_4=143\,375 \end{array}


Brugbart svar (9)

Svar #6
18. april 2020 af mathon

                 \small \begin{array}{lllll} & s(x)=\left\{\begin{array}{lll} 1x+0 & \textup{for} & 0\leq x \leq 35\,900 \\ 0.7x + 10\,770&\textup{for} & 35\,900< x \leq 490\,700 \\ 0.5x+108\,910 & \textup{for}&490\,700 < x \leq 689\,300 \\ 0.45x+143\,375 & \textup{for} & x > 689\,300 \end{array}\right. \end{array}


Svar #7
18. april 2020 af vict528 (Slettet)

Du skal have en stor tak


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. april 2020 af Karlkarlse (Slettet)

Nogen der også kan besvare opgave c?

c) Tegn grafen for s(x) i et koordinatsystem


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. april 2020 af Shababnation (Slettet)

Hvad svarede du på b, med bestem forskriften for den stykkevis lineære funktion?


Brugbart svar (0)

Svar #10
23. april 2020 af Leo1231 (Slettet)

Kan i hjælpe er gået lidt i stå beregn årsindkomsten efter skat er omregnet til dkk ved en månedsløn på 60000 sek


Brugbart svar (2)

Svar #11
23. april 2020 af mathon

Årsindkomst efter skat af 720.000 sv. kr
                                                                   \small \begin{array}{lllll}720\,000\cdot 0.45 + 143375 = 467\,375 \end{array}

Har du kurs-/lønoplysning om danske kroner?


Brugbart svar (0)

Svar #12
23. april 2020 af mathon

Jeg fandt andetsteds:
Af 480000 d kr efter skat 312000 d. kr

312000 d. kr skal altså sammenlignes med 467375 sv kr. via kursen.
           


Brugbart svar (0)

Svar #13
23. april 2020 af Leo1231 (Slettet)

Jens er bosat i København og har fået tilbudt et job i Sverige. Han har fået tilbudt en fast månedsløn på 60000 svenske kroner (SEK). Hvis han siger ja til jobbet, skal han beskattes i Sverige. Han ønsker at sammenligne tilbuddet med den indkomst efter skat, han har i sin nuværende stilling i Danmark. Han tjener i øjeblikket 480000 danske kroner (DKK) og betaler en indkomstskat på 168000 DKK om året.


Brugbart svar (0)

Svar #14
23. april 2020 af Sara74

#5

\begin{array}{lllll} &0 \leq x \leq 35\,900&\textup{er skattefri}\\\\&a_1=1\quad b_1 = 0\\\\\\& 35\,900 < x\leq490\,700&s(x)=x-(x-35\,900)\cdot 0.30 =0.7x +10\,770\\\\&a_2=0.7\quad b_2=10\,770\\\\\\& 490\,700<x\leq 689\,300&s(x)=x-(x-35\,900)\cdot 0.30-(x-490\,700)\cdot 0.20=0.5x+108\;910\\\\& a_3=0.5\quad b_3=108\;910\\\\\\& x>689\,300&s(x)=x-(x-35\,900)\cdot 0.30-(x-490\,700)\cdot 0.20-(x-689\,300)\cdot 0.05=0.45x+143\,375\\\\&a_4 = 0.45\quad b_4=143\,375 \end{array}

Kan du fortælle mig, hvad du præcis laver og hvordan du finder a og b


Brugbart svar (0)

Svar #15
24. april 2020 af mathon

\begin{array}{llllll} 35\,900<x\leq 490\,700&\textup{skat:}&(x-35900)\cdot 0.30=0.30x-10\,770\\\\&\textup{indt\ae gt efter skat:}& x-(0.30x-10\,770)=0.70x+10\,770\\\\\\ 490\,700<x\leq 689\,300&\textup{skat:}&(x-35900)\cdot 0.30+(x-490\,700)\cdot 0.20=\\&&0.30x-10\,770+0.20x-98\,140=0.50x-108\,910 \\\\ & \textup{indt\ae gt efter skat:}&x-(0.5x - 108\,910)=0.5x+108\,910\\\\\\ 689\,300<x&\textup{skat:}&(x-35900)\cdot 0.30+(x-490\,700)\cdot 0.20+(x-689\,300)\cdot 0.05=\\&& 0.5x-108\,910+0.05x-34\,465=0.55x-143\,375\\\\& \textup{indt\ae gt efter skat:}&x-(0.55x-143\,375)=0.45x+143\,375\\\\\\ \textbf{opsummeret }\\ \textup{indt\ae gt efter skat:}&s(x)=\left\{\begin{array}{lll} 1x+0 &\textup{for}&0\leq x\leq 35\,900 \\0.7x+10\,770&\textup{for}&35\,900<x\leq 490\,700 \\ 0.5x+108\;910&\textup{for}&490\,700<x\leq 689\,300 \\ 0.45x+143\,375&\textup{for}&689\,300<x \end{array}\right. \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #16
24. april 2020 af nick2 (Slettet)

jeg forstår ikke hvor du får 10770 fra ved den første og for den sags skyld alle de andre tal (10770, 108910 og 143375).


Brugbart svar (0)

Svar #17
25. april 2020 af Sara74

Jeg forstår det heller ikke

Brugbart svar (0)

Svar #18
25. april 2020 af ringstedLC

\begin{align*} (x-35900)\cdot 0.30 &= x\cdot 0.30-35900\cdot 0.30 \\ &= 0.30x-10770 \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #19
25. april 2020 af Sara74

Taak forstår det godt nu, men hvordan ved man hvad A1 og a2 er og de andre

Brugbart svar (0)

Svar #20
25. april 2020 af mathon

#19

             Det er ikke noget man véd, men noget der beregnes.


Forrige 1 2 Næste

Der er 28 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.