Matematik

Beregningen?

18. april 2020 af Mettes3 - Niveau: C-niveau

ift. til spørgsmål c facit er 34,41 mio, men ved ikke hvordan beregningen skal se ud  for at få tallet nogen der kan hjælpe tak på forhånd :) 

en årrække kunne antallet af 200-kronesedler i omløb med 
tilnærmelse beskrives ved modellen 
f(x)=13,38·1,065x

hvor f(x) er antallet af 200-kronesedler i omløb (målt i mio.), og x er antal år efter 2000. 
a) Hvad fortæller tallene 13,38 og 1,065 om antallet af 200-kronesedler i omløb?
b) Bestem fordoblingstiden for antallet af 200-kronesedler i omløb. 
c) Bestem hvor mange 200-kronesedler der vil være i omløb i 2015 følge modellen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2020 af ringstedLC

a) Det ene er begyndelsesværdien og det andet bestemmer fremskrivningen. Læs op på eksponentielle funktioner.

b) og find også formlen for fordoblingskonstanten.

c) Indsæt 2015 - 2000 = 15 i f(x).


Svar #2
18. april 2020 af Mettes3

så i c skal man så ikke beregne y? 


Svar #3
18. april 2020 af Mettes3

en sagde det skulle være y = 13.38 * 1,06514 = 34.41123 

men når jeg beregner dette i cas bliver det jo 32.311 

ved du hvad det skal være præcist? mange tak :) 


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. april 2020 af ringstedLC

1.06514 ≠ 1.06515


Svar #5
18. april 2020 af Mettes3

Tak skal du have! 


Brugbart svar (1)

Svar #6
18. april 2020 af AMelev

Væn dig til at konsultere din formelsamling. Indholdsfortegnelse på side 4.

a) Side 12 (51) inkl. figur. Du skal så overføre tallene til betydningen for den aktuelle problemstilling.
b = 13.38 angiver, at der i år 2000 var 13.38 mio. 200 kr. sedler i omløb.
a = 1.065 og a = 1 + r, dvs. at væksraten r = 0.065 = 6.5%, hvilket betyder, at antallet af 200 kr. sedler i omløb iflg. modellen er vokset med 6.5% om året siden 2000.

b) (57)


Svar #7
18. april 2020 af Mettes3

Det vil jeg gøre tak for det :) 


Skriv et svar til: Beregningen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.