Matematik

Matematik problemregning om Hunde og hundefoder

20. april 2020 af bob05 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

har brug for hjælp til hvor der står,  Hvor mange hunde fik et pointtal, der var større end gennemsnittet? og Hvilke af kåringsreglerne har en hund med følgende pointtal ikke klaret og Hvor meget betalte Tomas i årlig præmie? og Hvor mange procent udgør nedsættes på 800 kr. af de 4000 kr.? og Hvor meget har Tomas i alt betalt i præmie, når Tiki er blevet 4 år? og Hvor gammel er Tiki blevet, når det beløb, som i alt er betalt i præmie, bliver større end forsikringssummen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2020 af AMelev

Husk 1 opgave pr. tråd og læg et billede af opgaven op i stedet for et Worddokument - ikke alle kan læse Word.

Hvor mange hunde fik et pointtal, der var større end gennemsnittet?
Du skal først beregne gennemsnittet - er du i tvivl om hvordan? Sum af (point
·antal)/Antal hunde i alt.

 Hvilke af kåringsreglerne har en hund med følgende pointtal ikke klaret? 
Kåringsreglerne er dels angivet som fakta om, hvor mange point der gives i hver disciplin - det er dommerne, der skal håndtere dem.
Hunden har for den sags skyld klaret alle, da den har fået et pointtal, som er angivet i reglementet.
Derudover indeholder reglerne betingelserne for at bestå.
Pointsum = ..... > 80?
Point i øv. 8 = 6, så betingelsen med mindst 10 point i øv. 7-10 er ikke opfyldt
6 point i øv. 2, så reglen om, øv. 2 skal have et pointtal over 0 for at bestå, er opfyldt.
Hunden har fået 0 i både 3 og 6 og er således "Ikke bestået", så den regel er ikke opfyldt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. april 2020 af AMelev

 Hvor meget betalte Tomas i årlig præmie?
Præmien var på 14% af forsikringssummen på 4000 kr, altså 14%·4000 kr. = 0.14·4000 kr. = .....

Hvor mange procent udgør nedsættes på 800 kr. af de 4000 kr.?
800 ud af 4000 = 800/4000 = ..... = ...&

Hvor meget har Tomas i alt betalt i præmie, når Tiki er blevet 4 år?
Der er betalt 3 gange, når Tiki er 4 år, så Thomas har betalt 3·årlig præmie = 3·.... kr. = ..... kr.

Hvor gammel er Tiki blevet, når det beløb, som i alt er betalt i præmie, bliver større end forsikringssummen.
x = Titis alder (år)
Betalt beløb = Årlig præmie·(x-1) = .....
Forsikringssum = 4000 - 800·(x-6) = ......
Løs ligningen Betalt beløb = Forsikringssum mht. x


Svar #3
21. april 2020 af bob05 (Slettet)

Hvor mange hunde fik et pointtal, der var større end gennemsnittet?


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. april 2020 af AMelev

#3 Hvad har du beregnet gennemsnittet til?


Skriv et svar til: Matematik problemregning om Hunde og hundefoder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.