Matematik

hjælp til matematik opgave rumfang

22. april 2020 af Sophie2626 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej jeg ville gerne have hjælp til en matematik opgave, da jeg har svært ved opgaven og ved ikke hvordan jeg skal lave det, det er opgave a 

 kan i give en god forklaring?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2020 af jamenhalløjsa

a) Rumfanget af en pyramide er givet ved:

V = 1/3 * Arealet af grundfladen * højden.

I opgaven er grundfladen et kvadrat, altså en firkant, som du så først skal finde arealet af inden du så kan udregne rumfanget med formlen.

b) Her gælder det samme med V = 1/3 * Arealet af grundfladen * højden.

Her er arealet af grundfladen lidt svære at regne, da grundfladen er en ligesidet trekant.

Her skal du så først finde højden i den ligesidede trekant, hvorefter du kan beregne arealet af trekanten ved: A = 1/2 * h * g

Håber det hjælper dig lidt på vej, ellers så skriv igen:)


Svar #2
22. april 2020 af Sophie2626 (Slettet)

Tak for hjælpen


Skriv et svar til: hjælp til matematik opgave rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.