Matematik

Bestem forskrift for stykkevis lineær funktion

23. april 2020 af hhxpige18 - Niveau: B-niveau

Hej, er der nogle der kan hjælpe med denne opgave (se billede)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2020 af apricotx

Der mangler  oplysninger for at man kan bestemme alle konstanterne. Du må have fået mere at vide; enten i opgaven eller i materiale fra din lærer.


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. april 2020 af mathon


Svar #3
23. april 2020 af hhxpige18

Her er alle informationer


Svar #5
23. april 2020 af hhxpige18

Synes bare lidt svarene er forskelligt på de to, så kan ikke rigtig finde hoved og hale i hvad der er rigtig


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. april 2020 af mathon

Beregning af svensk indkomst efter skat:

      \begin{array}{llllll} 35\,900<x\leq 490\,700&\textup{skat:}&(x-35900)\cdot 0.30=0.30x-10\,770\\\\&\textup{indt\ae gt efter skat:}& x-(0.30x-10\,770)=0.70x+10\,770\\\\\\ 490\,700<x\leq 689\,300&\textup{skat:}&(x-35900)\cdot 0.30+(x-490\,700)\cdot 0.20=\\&&0.30x-10\,770+0.20x-98\,140=0.50x-108\,910\\& \textup{indt\ae gt efter skat:}&x-(0.5x - 108\,910)=0.5x+108\,910\\\\\\ 689\,300<x&\textup{skat:}&(x-35900)\cdot 0.30+(x-490\,700)\cdot 0.20+(x-689\,300)\cdot 0.05=\\&& 0.5x-108\,910+0.05x-34\,465=0.55x-143\,375\\\\& \textup{indt\ae gt efter skat:}&x-(0.55x-143\,375)=0.45x+143\,375\\\\\\ \textbf{opsummeret }\\ \textup{indt\ae gt efter skat:}&s(x)=\left\{\begin{array}{lll} 1x+0 &\textup{for}&0\leq x\leq 35\,900 \\0.7x+10\,770&\textup{for}&35\,900<x\leq 490\,700 \\ 0.5x+108\;910&\textup{for}&490\,700<x\leq 689\,300 \\ 0.45x+143\,375&\textup{for}&689\,300<x \end{array}\right. \end{array}


Skriv et svar til: Bestem forskrift for stykkevis lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.