Matematik

Bestem en forskrift for stykkevis linære funktion

15. april 2020 af pnto (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jens tjener 60000 kr/mdr

Personfradrag på 35900 kr/år

Af den indkomst der overstiger 35900 kr skal han betale 30 % i kommuneskat

Bestem forskriften for den stykkevise linære funktion

s(x) = {a1*x+b1 for 0≤x≤35900 og a2*x+b2 for 35900 < x ≤ 490700

Er der nogen der kan hjælpe med udregningen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2020 af AMelev

Der er noget, der ikke stemmer. Hvorfor grænsen 490 700? Hvad med de sidste godt 100 000 kr, som Jens tjener- skal han ikke betale skat af dem?
Læg lige et billede af opgaven op.


Svar #2
15. april 2020 af pnto (Slettet)

Jeg havde kun taget nogle få intervaller med, da jeg tænkte at jeg kunne regne resten selv, hvis jeg så bare et eksempel. Opgaven er vedhæftet nu

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. april 2020 af AMelev

Opgaven (sørg lige for at uploade billeder, der vender rigtigt og hvor ligegyldige illustrrationer er klippet væk, så det ikke fylder så meget).

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. april 2020 af AMelev

Af de første 35 900 kr betales der ingen skat, så a1 = b1 = 0

Af de næste betales 30% af det beløb, der overstiger 35 900, altså 0.30·(x - 35900) = ....

Af de næste betales dels det, der skal betales af de 490 700, og dels ekstra 20% af det, der overstiger 490 700, ialt 0.30 ·(490700 - 35900) + 0.20·(x - 490700) = .....

Kan du så ikke selv den sidste (selv om Jens ikke er berøt af den)?


Svar #5
15. april 2020 af pnto (Slettet)

Du skrev at du ville have et billede af opgaven, derfor fik du alt. Beklager det ikke var som forventet, men jeg ved jo ikke hvad du synes er relevant. Derfor havde jeg kun sendt det første spørgsmål i første omgang, da jeg mente det var det der var relevant for at få løst opgaven, men der blev efterlyst noget mere fra din side. Du skal i hvert fald ikke tage dig tid til at løse min opgave, da jeg åbenbart er besværlig, jeg finder selv ud af det, men tak for at du var så venlig at svare mig.
Til sidst man behøver ikke være spydig og flabet, fordi du står med en der ikke regne opgaven. Jeg henvendte mig, fordi jeg havde brug for hjælp, men kommer aldrig til at skrive om hjælp igen på denne side.

Brugbart svar (2)

Svar #6
15. april 2020 af AMelev

Undskyld, hvis du synes jeg var spydig og flabet - det var bestemt ikke hensigten. Og jeg forstår heller ikke helt, hvad det er, du reagerer på.
Er det spørgsmålet, om du ikke selv kan den sidste? I så fald har du misforstået. Det var et regulært spørgsmål, da det var den første, der var lige som den foregående, og så tænkte jeg, at det kunne du nok selv, så jeg undlod at smide den i hovedet på dig.

I mange opgaver er der klistret et billede på, som ingen betydning har. De må gerne klippes væk, men det er vigtigere, at billedet vender rigtigt, så man kan se, hvad der står uden at skulle hente det ned, vende det og uploade igen. Det var såmænd bare en opfordring til at gøre livet lidt lettere for os alle.
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. april 2020 af stinefrederikke (Slettet)

#4

Af de første 35 900 kr betales der ingen skat, så a1 = b1 = 0

Af de næste betales 30% af det beløb, der overstiger 35 900, altså 0.30·(x - 35900) = ....

Af de næste betales dels det, der skal betales af de 490 700, og dels ekstra 20% af det, der overstiger 490 700, ialt 0.30 ·(490700 - 35900) + 0.20·(x - 490700) = .....

Kan du så ikke selv den sidste (selv om Jens ikke er berøt af den)?

hvad bliver den sidste?

metode?


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. april 2020 af AMelev

Som i den næstsidste: Der er af de første betalt 0.30·(490700 - 35900) + 0.20·(689300 - 490700) og så skal der yderligere betales 5% af det, der overstiger 689300 kr., altså 0.05·(x - 689300).

Giver det mening?


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. april 2020 af stinefrederikke (Slettet)

#8

Som i den næstsidste: Der er af de første betalt 0.30·(490700 - 35900) + 0.20·(689300 - 490700) og så skal der yderligere betales 5% af det, der overstiger 689300 kr., altså 0.05·(x - 689300).

Giver det mening?

Jo, det giver fin mening. skal man så også regne x ud i opgaven, som du forstår den?


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. april 2020 af AMelev

Nej. x er variablen, dvs. den skattepligtige indkomst, men du skal reducere udtrykkene i de enkelte tilfælde, så de får formen a·x + b.


Brugbart svar (0)

Svar #11
20. april 2020 af laylay12

hvilken bog er denne her opgave taget fra? og nogle der har lavet opgaven der vil dele??;)


Brugbart svar (0)

Svar #12
21. april 2020 af Nykjær100 (Slettet)

AMelev er der en chance for at jeg kan skrive privat med dig? Du virker til at have styr på dette, og har en opgave om netop denne opgave


Brugbart svar (0)

Svar #13
21. april 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #14
21. april 2020 af AMelev

#12 Hvorfor privat? 
Du kan vel bare stille dine spørgsmål her eller starte en ny tråd, hvor du præciserer, hvor problemerne er.
Så har andre også mulighed for at lære af det


Brugbart svar (0)

Svar #15
23. april 2020 af hhxpige18

Er dette så det rigtig svar til forskriften?


Brugbart svar (1)

Svar #16
23. april 2020 af AMelev

                         
JA!
Der er en fejl i mine anvisninger, da jeg kun har skrevet den ekstra procentdel. Det opdager jeg først nu - UNDSKYLD!.
Beregn først skatten Jf. #4 og #8 og derefter, hvad der er tilbage

Af de første 35 900 kr betales der ingen skat.
Af de næste betales 30% af det beløb, der overstiger 35 900, altså 0.30·(x - 35900) = ....
Af de næste betales dels det, der skal betales af de 490 700, og dels ekstra 20% (i alt 50%) af det, der overstiger 490 700, ialt 0.30 ·(490700 - 35900) + 0.50·(x - 490700) = .....
Af de sidste skal betales 0.05·(490700 - 35900) + 0.50·( 689300 - 490700) + 0.55·(x -  689300)= .....

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #17
23. april 2020 af hhxpige18

Okay, så det du har skrevet er noget jeg skal skrive under det billede jeg sendte eller? Bliver lidt forvirret over der står 0,7 i mine, men 0,3 i dine..


Brugbart svar (0)

Svar #18
23. april 2020 af AMelev

Nej, det jeg har skrevet i #16 er beregningen af skatten, så du derudfra kan beregne indtægt efter skat. som er det, du har angivet.
Er du helt med på, hvad og hvordan, eller har du bare kopieret svaret fra linket i #13?


Brugbart svar (2)

Svar #19
24. april 2020 af mathon

Beregning af svensk indkomst efter skat:

      \begin{array}{llllll} 35\,900<x\leq 490\,700&\textup{skat:}&(x-35900)\cdot 0.30=0.30x-10\,770\\\\&\textup{indt\ae gt efter skat:}& x-(0.30x-10\,770)=0.70x+10\,770\\\\\\ 490\,700<x\leq 689\,300&\textup{skat:}&(x-35900)\cdot 0.30+(x-490\,700)\cdot 0.20=\\&&0.30x-10\,770+0.20x-98\,140=0.50x-108\,910\\& \textup{indt\ae gt efter skat:}&x-(0.5x - 108\,910)=0.5x+108\,910\\\\\\ 689\,300<x&\textup{skat:}&(x-35900)\cdot 0.30+(x-490\,700)\cdot 0.20+(x-689\,300)\cdot 0.05=\\&& 0.5x-108\,910+0.05x-34\,465=0.55x-143\,375\\\\& \textup{indt\ae gt efter skat:}&x-(0.55x-143\,375)=0.45x+143\,375\\\\\\ \textbf{opsummeret }\\ \textup{indt\ae gt efter skat:}&s(x)=\left\{\begin{array}{lll} 1x+0 &\textup{for}&0\leq x\leq 35\,900 \\0.7x+10\,770&\textup{for}&35\,900<x\leq 490\,700 \\ 0.5x+108\;910&\textup{for}&490\,700<x\leq 689\,300 \\ 0.45x+143\,375&\textup{for}&689\,300<x \end{array}\right. \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #20
24. april 2020 af hhxpige18

Er ikke helt 100 med på det, men prøver at forstå det


Forrige 1 2 3 4 Næste

Der er 62 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.