Matematik

Bestemmelse af månedlige ydelser (rentesregning)

24. april 2020 af Magnus223 - Niveau: B-niveau

Jeg er gået i stå ved disse to underopgaver. Alt hjælp er virkelig værdsat! 

Opgavebeskrivelsen lyder således:

Ida kan også købe en lejlighed i Malmø til 2495000 SEK.

Den svenske lejlighed kan finansieres på følgende måde:

85% med såkaldt prioritetslån med månedlige ydelser til en årlig rente på 1,55%.

15% med et boliglån med månedlige ydelser til en årlig rente på 3,9%.

Begge lån har en løbetid på 25 år. 

b) Bestem de månedlige ydelser på de to lån.

Ida har et ønske om at skylde maksimalt 1500 000 DKK. om 10 år. 

c) Undersøg, om finansieringen af de to lejligheder opfylder dette ønske.

Vedhæftet fil: Månedlige ydelse.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2020 af mathon

\small \begin{array}{llllr}b)\\ &\textup{m\aa nedlig procentsats:}\\&\qquad \textup{prioritetsl\aa n:}&\left(1.0155^{\frac{1}{12}}-1 \right )\cdot 100 = &\%&0.1283\\\\&\qquad \textup{boligl\aa n:}&\left(1.039^{\frac{1}{12}}-1 \right )\cdot 100 = &\%& 0.3193\\\\ & \textup{m\aa nedlig ydelse:}\\&\qquad \textup{prioritetsl\aa n:}&y=\frac{2\,495\,000\cdot0.85 \cdot 0.001283}{1-1.001283^{-300}}=&\textup{kr}&8\,521{,}17\\\\& \qquad \textup{prioritetsl\aa n:}&y=\frac{2\,495\,000\cdot 0.15 \cdot 0.003193}{1-1.003193^{-300}}=&\textup{kr}&\underline{1\,940{,}80} \\\\& \textup{m\aa nedlig ydelse:}&&\textup{kr} &10\,461{,}97 \end{array}


Svar #2
24. april 2020 af Magnus223

Mange tak for din tid og hjælp! Du ønskes en fantastisk weekend.


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. april 2020 af til055 (Slettet)

.


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. april 2020 af til055 (Slettet)

#1

\small \begin{array}{llllr}b)\\ &\textup{m\aa nedlig procentsats:}\\&\qquad \textup{prioritetsl\aa n:}&\left(1.0155^{\frac{1}{12}}-1 \right )\cdot 100 = &\%&0.1283\\\\&\qquad \textup{boligl\aa n:}&\left(1.039^{\frac{1}{12}}-1 \right )\cdot 100 = &\%& 0.3193\\\\ & \textup{m\aa nedlig ydelse:}\\&\qquad \textup{prioritetsl\aa n:}&y=\frac{2\,495\,000\cdot0.85 \cdot 0.001283}{1-1.001283^{-300}}=&\textup{kr}&8\,521{,}17\\\\& \qquad \textup{prioritetsl\aa n:}&y=\frac{2\,495\,000\cdot 0.15 \cdot 0.003193}{1-1.003193^{-300}}=&\textup{kr}&\underline{1\,940{,}80} \\\\& \textup{m\aa nedlig ydelse:}&&\textup{kr} &10\,461{,}97 \end{array}

Når jeg skriver det ind på min lommeregner kommer der ikke nogle tal som 8521,17 frem


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. april 2020 af lipsyglamour (Slettet)

hvorfor er det 300? skal det ikker være 25, da begge lån har en løbetid på 25 år?


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. april 2020 af lipsyglamour (Slettet)

eller nej..det er 300


Skriv et svar til: Bestemmelse af månedlige ydelser (rentesregning)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.