Matematik

løsning til differentialligninger i hældningsfelt?

24. april 2020 af Trojanskhest - Niveau: A-niveau

Hey SP

Hvordan kan jeg afgøre om funkionen f(x)=3*e^x

er løsning til differerialligningen til det vedhæftet hældninngsfelt?

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2020 af Soeffi

Det kræver bl.a. at linje-elementet i (x,y) = (0,3) har hældningen 3 (= f'(0))!


Svar #2
24. april 2020 af Trojanskhest

...og det har ingen linjeelementer så derfor er funktionen ikke løsningen. Kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. april 2020 af AMelev

#2

...og det har ingen linjeelementer så derfor er funktionen ikke løsningen. Kan det passe?


Der er kun ét linieelement i (0,3)!
f '(0) = 3 Linjeelementet i (0,3) har negativ hældning, så f er ikke løsning.


Skriv et svar til: løsning til differentialligninger i hældningsfelt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.