Matematik

sandsynlighed og kombinatorik

25. april 2020 af hellomatematik (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg sidder med denne her opgave (opgaven er vedhæftet), og bliver i tvivl om jeg skal bruge kombinatorik. Ville det give mening først at udregne sandsynligheden for voksen og børn og herefter dividere det med hinanden?

På forhånd tak

Vedhæftet fil: Udklip opg 4.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2020 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit vedhæftede billede, det gør det nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. april 2020 af PeterValberg

Bestem antallet af måder, hvorpå du kan lave et opvaskehold på 3 personer

antal mulige måder = K(7,3)

Du skal dernæst bestemme antallet af måder, hvorpå du kan vælge 1 voksen
ud af to mulige OG 2 børn ud af 5 mulige...

antal gunstige måder = K(2,1) · K(5,2)

Sluttelig skal du bestemme sandsynligheden ved at dividere
antallet af gunstige med antallet af mulige

Jeg får det til en sandsynlighed på cirka 0,571 eller 57,1 %)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. april 2020 af PeterValberg

For bestemmelse af antal måder, hvorpå man kan vælge r personer af n mulige, se her:

< LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. april 2020 af mathon

              \small \begin{array}{llll}&p(\textup{1 voksen og 2 b\o rn})=\frac{\binom{2}{1}\cdot \binom{5}{2}}{\binom{7}{3}} = \frac{nCr(2,1) \cdot nCr(5,2)}{nCr(7,3)} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. april 2020 af PeterValberg

#4 som er identisk med svaret i #2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. april 2020 af Capion1

# 0
Hvis vi siger, at dém der skal vaske op skal ikke lave mad, - det skal så de andre.
Er sandsynligheden så den samme, for at en voksen og tre børn skal lave mad?
 


Skriv et svar til: sandsynlighed og kombinatorik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.