Matematik

matematiik opgaver glider/glidetallet

25. april 2020 af fiddemus (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej jeg forstår ikke hvad en glider/glidetallet er og hele ikke opgaven  

Når et svævefly eller en fugl glider fra en bestemt højde ned mod jorden, kan det beskrives med et glidetal. Glidetallet er forholdet mellem højden og den vandrette jordafstand.
                        Lille  a = 500 meter, og Lille b = 5000 meter

1. Bestem svæveflyets glidetal

2. Bestem længden af glideflugten

3. Bestem glidevinkelen 

Vedhæftet fil: Untitled.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
25. april 2020 af peter lind

1. a/b

2. Brug  pytagoras

3. tan(v)  = a/b


Svar #2
25. april 2020 af fiddemus (Slettet)

mange tak 


Skriv et svar til: matematiik opgaver glider/glidetallet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.