Matematik

Sandsynlighed

25. april 2020 af hboy2002 - Niveau: B-niveau

Jeg er blevet stillet følgende opgave:
 

I 2010 viste en meget stor undersøgelse, at 3,8% af danskerne spiser overvejende vegetarisk.

a) Bestem sandsynligheden for, at der i en tilfældig udvalgt gruppe på 150 personer netop er 2 personer, der spiser overvejende vegetarisk, hvis 
p = 0.038

Jeg må anvende Maple til denne opgave men hvilken metode er det nu?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2020 af peter lind

Det er en binomialfordeling med p = 0,038 og n = 150


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. april 2020 af Capion1

# 0
Med håndkraft hedder det:

           \binom{150}{2}\cdot 0,038^{2}\cdot \left ( 1-0,038 \right )^{150-2}
Hvad det hedder med maskinkraft, ved jeg ikke, - men metoden er god nok.


Skriv et svar til: Sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.