Matematik

Vektorer i planen

26. april 2020 af marielinge - Niveau: A-niveau

Kan nogen forklare hvordan jeg skal løse denne opgave?

Helst med noget forklarende tekst, ikke nogle svar pls. Mange tak på forhånd!

Opgaven er vedhæftet som et billede.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. april 2020 af mathon

At summen af de tre kræfter er lig med nul
kræver:

                               \small \begin{array}{lllll}&F_1\cdot \cos\left(\frac{34\degree}{2} \right )=\frac{1}{2}\cdot F_k\\\\& F_1=\frac{\frac{1}{2}\cdot11\cdot 10^4\;N }{\cos(17\degree)} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april 2020 af peter lind

Projektionen af F1 og F2 ind på den lodrette akse give |Fk| da summen af alle kræfter skal give 0


Svar #4
26. april 2020 af marielinge

Så jeg skal udføre projektion?


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. april 2020 af peter lind

ja


Svar #6
26. april 2020 af marielinge

Men hvordan er Mathons svar projektion, synes ikke rigtig det ligner det?


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. april 2020 af peter lind

projektionen af F1 på den lodrette linje giver F1*cos(v/2) =½ Fk


Svar #8
26. april 2020 af marielinge

Men hvorfor... Kan ikke se det nogle steder i min formelsamling/noter fra tavleundervisning. 

Har kun det normale udtryk for projektion


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. april 2020 af peter lind

Projekionen er længden* cosinus til den mellemliggende vinkel. Det ses blandt andet af definitionon af cosinus ved enhedscirklen


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. april 2020 af ringstedLC

Vedhæftet fil:__0.png

Skriv et svar til: Vektorer i planen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.