Matematik

En funktion er givet ved

26. april 2020 af Saadjama - Niveau: B-niveau

En funktion er givet ved

f(x) = 1/x + 2x^2 − 3 x

Bestem f′(−2) og f′(1/2).


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2020 af peter lind

brug formel 143 side 25 i din formesamling


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. april 2020 af mathon

                           \begin{array}{lllll}&f{\,}'(x)=-\frac{1}{x^2}+4x-3 \end{array}


Svar #3
27. april 2020 af Saadjama

#2

                           \begin{array}{lllll}&f{\,}'(x)=-\frac{1}{x^2}+4x-3 \end{array}

hvilken har du løst


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. april 2020 af mathon

foranlediget af
                               https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1956082

                     \begin{array}{lllll}&f{\,}'(-2)=-\frac{1}{(-2)^2}+4\cdot (-2)-3=-\frac{1}{4}-8-3=-\frac{45}{4}\\\\&f{\,}'\left(\frac{1}{2} \right )=-\frac{1}{(\frac{1}{2})^2}+4\cdot \frac{1}{2}-3=-4+2-3=-5 \end{array}


Skriv et svar til: En funktion er givet ved

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.