Fysik

Acceleration

28. april 2020 af studineM - Niveau: B-niveau

Hejsa! Håber der er nogen som vil hjælpe. Er mega i tvivl om hvordan den her opgave skal løses :)

Bil kører med hastighed på 60km/t und i en mur og standser på 0,2 sekunder.

a) bestem bilens gennemsnitlige acceleration

På bagsædet sidder en voksen med sikkerhedssele på og et barn på skødet. Personer mener at man sagtens kan holde fast på barnet hvis bilen pludselig bremser.

b) Vurder den kraft der skal til for at holde fast på et barn med en vægt på 20 kg hvis bilen foretager en pludselig opbremsning. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2020 af janhaa

a)

60 km/t = 16,67 m/s

a=\frac{\Delta v}{t}=\frac{-16,67}{0,2}=83,33\,(m/s^2)

b) F ) m*a


Svar #2
28. april 2020 af studineM

Tusind tak


Svar #3
28. april 2020 af studineM

Har lige et spørgsmål. Hvorfor står hastigheden i minus?


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. april 2020 af janhaa

fra 60 km/t til 0, dvs

0 - 60 = ...


Skriv et svar til: Acceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.