Matematik

Bestem en tangent til cirklen

28. april 2020 af Elninoo - Niveau: B-niveau

En som kan hjælpe med vedhæftet opgave har lidt problemer 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. april 2020 af janhaa

a) tangent: x=-2

b) tangent: y=-8


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. april 2020 af mathon

\small \begin{array}{lllll}\textup{cirkeltangent i }(x_o,y_o)\textup{:}& (x_o-4)\cdot (x-4)+(y_o+2)\cdot (y+2)=36\\\\\\ \textup{i (-2,2):}&(-2-4)\cdot (x-4)+(2+2)\cdot (y+2)=36\\\\& -6\cdot (x-4)+4\cdot (y+2)=36\\\\& -\frac{3}{2}(x-4)+(y+2)=9\\\\& y+2=\frac{3}{2}x-6+9\\\\& y=\frac{3}{2}x+1 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. april 2020 af mathon

\small \small \begin{array}{lllll} \textup{i (4,-8):}&(4-4)\cdot (x-4)+(-8+2)\cdot (y+2)=36\\\\& -6(y+2)=36\\\\& y+2=-6\\\\& y=-8 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. april 2020 af janhaa

#3

\small \begin{array}{lllll}\textup{cirkeltangent i }(x_o,y_o)\textup{:}& (x_o-4)\cdot (x-4)+(y_o+2)\cdot (y+2)=36\\\\\\ \textup{i (-2,2):}&(-2-4)\cdot (x-4)+(2+2)\cdot (y+2)=36\\\\& -6\cdot (x-4)+4\cdot (y+2)=36\\\\& -\frac{3}{2}(x-4)+(y+2)=9\\\\& y+2=\frac{3}{2}x-6+9\\\\& y=\frac{3}{2}x+1 \end{array}

pkt: (-2, -2)


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. april 2020 af mathon

SORRY

korrektion:
\small \small \begin{array}{lllll}\textup{cirkeltangent i }(x_o,y_o)\textup{:}& (x_o-4)\cdot (x-4)+(y_o+2)\cdot (y+2)=36\\\\\\ \textup{i (-2,-2):}&(-2-4)\cdot (x-4)+(-2+2)\cdot (y+2)=36\\\\& -6\cdot (x-4)=36\\\\& x-4=-6\\\\& x=-2 \end{array}


Svar #7
28. april 2020 af Elninoo

Tak til begge :) 


Skriv et svar til: Bestem en tangent til cirklen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.