Matematik

Sandsynligheds regning.

29. april 2020 af Mc73 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Skal låne lidt start hjælp.

Hvordan skal jeg sætte dette op? Jeg skal sætte det ind i et tabel, men skal bare lige vide hvordan? For er lidt i tvivl omkring dette :-(

Vedhæftet fil: Udklip.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2020 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit vedhæftede billede, det gør det nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. april 2020 af PeterValberg

Eksperimentet er:   Træk en kugle, se farven og læg den tilbage i krukken...

Hver gang, der skal trækkes en kugle, er der således 13 kugler i krukken
(3 sorte, 4 hvide, 6 blå)

P(sort) = 3/13 ≈ 0,23
P(hvid) = 4/13 ≈ 0,31
P(blå) = 6/13 ≈ 0,46

det er de sandsynligheder, du skal indsætte i en tabel

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. april 2020 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Svar #4
29. april 2020 af Mc73 (Slettet)

Tusind tak - Det var måden at sætte det ind i tabellen jeg var lidt i tvivl omkring, så tak for hjælpen :-)


Svar #5
29. april 2020 af Mc73 (Slettet)

Spørgsmål 2 lyder: 

Hvad er sandsynligheden for IKKE at trække en hvid kugle i første træk?

Skal jeg så ikke bare lægge de sorte og blå kugler sammen? 

Undskyld, men er ret forvirret omkring dette sandsynligheds regning :-(

Vedhæftet fil:Udklip 1.JPG

Skriv et svar til: Sandsynligheds regning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.