Matematik

Hvad udtrykker brøken? 1080.

03. maj 2020 af javannah5 - Niveau: C-niveau
Er der nogen der ved hvordan man løser denne her opgave?

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2020 af oppenede

Den relative ændring af funktionsværdien når x gøres 1 større.

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. maj 2020 af AMelev

                   
Det er fremskrivningsfaktoren a = 1 + r, hvor r er vækstraten. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. maj 2020 af Soeffi

#2. (f(x+1) - f(x))/f(x) = (b·ax+1 - b·ax)/(b·ax) = b·ax·(a - 1)/b·ax = a - 1.


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. maj 2020 af AMelev

Ja, det var mig, der var en klovn. Undskyld! 
Brøken udtrykker r, dvs. jf #2


Svar #5
03. maj 2020 af javannah5

Jeg har ikke helt forstået hvorfor man bruger fremskrivningsfaktoren a = 1 + r i denne sammenhæng eller hvad selve brøken udtrykker

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. maj 2020 af AMelev

Se dette fra #3

f(x) = b·ax

NB! Der er smuttet et b· i 1. linje 2. udtryk. 


 

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #7
03. maj 2020 af AMelev

Den rigtige udledning

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #8
03. maj 2020 af ringstedLC

#5: Hvis du er med på reduktionen i #3:

a - 1 = r ⇔ a = r + 1 , f(x) = b · (1 + r)x


Skriv et svar til: Hvad udtrykker brøken? 1080.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.