Matematik

Lysniveauet L 1119.

03. maj 2020 af javannah5 - Niveau: B-niveau
Er der nogen der ved hvordan man løser denne her opgave?

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. maj 2020 af mathon

           \small \begin{array}{llllll} & 52.9 = k - 20\cdot \log(4) \\\\ & k = 52.9 + 20\cdot \log(4)=64.9412 \\\\ & L = 64.9412 - 20\cdot \log(r)\\\\\\& r =10 ^{\frac{64.9412 - 51}{20}} = 4.97806\\\\\\ & L_2 - L_1 = 64.9412 - 20\cdot \log(2r_1) - \left ( 64.9412 - 20\cdot \log(r_1) \right ) = 20 \cdot \log(r_1) - 20\cdot \log(2r_1) = \\\\ & 20 \cdot \left ( \log(r_1) - \log(2\cdot r_1) \right ) = 20 \cdot \log\left ( \frac{r_1}{2r_1} \right ) = 20 \cdot \log\left(\frac{1}{2}\right) = -6.02 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. maj 2020 af AMelev

L = lydniveau, r = afstand, L = k - 20·Log(r)

Benyt dit CAS-værktøj
r = 4 og L = 52.9 Indsæt i ligningen og løs den mht. k

L = 51 og k kendes nu. Indsæt og løs ligningen mht. r

Indsæt r1 og 2·r1  og beregn L1 - L2


Skriv et svar til: Lysniveauet L 1119.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.