Matematik

Find korteste afstand mellem to punkter i ureglmæssig firkant

03. maj 2020 af alfpj (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hvordan finder jeg den korteste afstand mellem G og J?

På forhånd tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2020 af Capion1

Den korteste afstand mellem to punkter i planen er længden af det rette linjestykke der forbinder de to punkter.
|GJ| findes som hypotenuse i den retvinklede trekant (0 , 0) , (- 3 , 0) og (- 3 , 4) .
Pythagoras vil hjælpe dig med resten.


Svar #2
03. maj 2020 af alfpj (Slettet)

#1

Den korteste afstand mellem to punkter i planen er længden af det rette linjestykke der forbinder de to punkter.
|GJ| findes som hypotenuse i den retvinklede trekant (0 , 0) , (- 3 , 0) og (- 3 , 4) .
Pythagoras vil hjælpe dig med resten.

Smart! Ville det så være 3^2+4^2=jGJ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. maj 2020 af Capion1

32 + 42 = |GJ|2         |GJ| = .......
Vi har her en 3-4-5-trekant.
Lær den udenad:
    En trekant med siderne 3, 4 og 5 er en retvinklet trekant.


Skriv et svar til: Find korteste afstand mellem to punkter i ureglmæssig firkant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.