Matematik

Funktioner af to variable - Niveaukurve

05. maj 2020 af Anders8798 - Niveau: A-niveau

Er der nogen kan kan hjælpe med spørgsmål b?

Vedhæftet fil: Niveaukurve.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
05. maj 2020 af AMelev

                         
z = f(x,y) jf FS side 32 (191) & side 33 (193)

a) x2 - 6x + y2 -4y - 8 = 4
Omskriv til cirkelligning på sædvanlig vis. FS side 14 (73)

b) Som a) med x2 - 6x + y2 -4y - 8 = z


Svar #2
06. maj 2020 af Anders8798

Hmm, er stadig ikke helt med. Er svaret så z=(x-3)^2+(y-2)^2-21?


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. maj 2020 af AMelev

Næsten, det du har er rigtigt, men det er ikkedet endelige svar. Du skal jo have formen i (73), så du skal lægge 21 til på beggge sider.
Dvs. at radius r=\sqrt{z+21} og centrum C(3,2).


Svar #4
06. maj 2020 af Anders8798

Ahh, selvfølgelig nu er jeg med. Mange tak for hjælpen =)


Skriv et svar til: Funktioner af to variable - Niveaukurve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.