Matematik

Trigonometri (sin, cos) relationer

05. maj 2020 af Elninoo - Niveau: B-niveau

En som kan hjælpe med vedhæftet opgave - muligvis hjælpe med en af dem så kan jeg vel tage resten forhåbentlig 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. maj 2020 af mathon

Vinklerne 
                     (2π/9) og (7π/9) ligger symmetrisk om y-aksen og har derfor samme sinus.

                     (2π/9) og (7π/9) ligger symmetrisk om y-aksen og har derfor modsat cosinus.


Svar #3
05. maj 2020 af Elninoo

Kan du uddyb mathon 


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. maj 2020 af mathon

\small \small \begin{array}{lllll}&\sin\left ( \frac{7\pi}{9} \right )=\sin\left ( \pi -\frac{2\pi}{9} \right ) = \sin(\pi)\cdot \cos\left ( \frac{2\pi}{9} \right ) - \cos(\pi)\cdot \sin\left ( \frac{2\pi}{9} \right )=0 - (-1)\cdot \sin\left ( \frac{2\pi}{9} \right )= \sin\left ( \frac{2\pi}{9} \right ) \\\\\\\\ &\cos\left ( \frac{7\pi}{9} \right )=\cos\left ( \pi -\frac{2\pi}{9} \right ) = \cos(\pi)\cdot \cos\left ( \frac{2\pi}{9} \right ) + \sin(\pi)\cdot \sin\left ( \frac{2\pi}{9} \right ) = (-1) \cdot \cos\left ( \frac{2\pi}{9} \right ) +0 = -\cos\left ( \frac{2\pi}{9} \right ) \end{array}


Svar #5
05. maj 2020 af Elninoo

Takker :D 


Skriv et svar til: Trigonometri (sin, cos) relationer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.