Matematik

Beregn ydelsen

05. maj 2020 af Amalie43 - Niveau: B-niveau

Jeg kan ikke få disse to opgaver løst. Når jeg prøver og løse dem for jeg nogle sjove tal. Bl.a. minus tal.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2020 af Moderatoren

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. maj 2020 af Moderatoren

Den opgave der har været oppe flere gange, så måske det er hurtigere at få hjælp, hvis du blot søger i søgefeltet?

https://www.studieportalen.dk/Search/?q=bestem+den+m%C3%A5nedlige+ydelser+p%C3%A5+de+to+l%C3%A5n

Se fx: https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1954897


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. maj 2020 af mathon

Der er kun omlysning om den ene lejlighed, hvorfor c) ikke kan besvares.


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. maj 2020 af mathon

med mindre den anden lejlighed er 
denne:

\small \small \small \begin{array}{llllr}2)\\&\textup{egenbetaling:}&2\,995\,000\cdot 0.05&\textup{kr}&149\,750,00\\\\& \textup{m\aa nedlig effektiv rente:}\\\ & \qquad \textup{realkreditl\aa n:}&\frac{1}{12}&\%&0{,}083\\\\& \qquad \textup{bankl\aa n:}&\frac{5}{12}&\%& 0{,}417\%\\\\& \textup{m\aa nedlig ydelse:}\\&\qquad \textup{realkreditl\aa n:}&\frac{2\,995\,000\cdot 0.80\cdot 0.00083}{1-1.00083^{-360}}&\textup{kr}&7\,702{,}08\\\\&\qquad \textup{bankl\aa n:}&\frac{2\,995\,000\cdot 0.15\cdot 0.00417}{1-1.00417^{-120}}&\textup{kr}&4\,765{,}87 \end{array}


Svar #5
05. maj 2020 af Amalie43

Jeg har lavet b. men ved ikke om det er rigtigt. og c. forstår jeg ikke hvordan jeg skal lave.


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. maj 2020 af mathon

\small \small \begin{array}{llllr}1)\\&& \textup{m\aa nedlig effektiv rente:}\\\ & \qquad \textup{prioritetsl\aa n:}&\frac{1.55}{12}&\%&0{,}129\\\\& \qquad \textup{boligl\aa n:}&\frac{3.9}{12}&\%& 0{,}325\\\\& \textup{m\aa nedlig ydelse:}\\&\qquad \textup{prioritetsl\aa n:}&\frac{2\,495\,000\cdot 0.85\cdot 0.00129}{1-1.00129^{-300}}&\textup{kr}&8\,529{,}56\\\\&\qquad \textup{boligl\aa n:}&&\textup{kr}&1\,954{,}82 \end{array}


Svar #7
05. maj 2020 af Amalie43

Er der måske nogen der har en ide til hvad man skal i c.?

Kan man godt bruge restgældsformlen?


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. maj 2020 af mathon

Ja da.


Svar #9
05. maj 2020 af Amalie43

Er det her så rigtigt?


Svar #10
05. maj 2020 af Amalie43

Er der en der vil se om det jeg har lavet er rigtigt?

#9

Er det her så rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #11
05. maj 2020 af mathon

\small \begin{array}{lllr}1)\quad\textup{Svensk restg\ae ld:}\\ \qquad \qquad \textup{prioritetsl\aa n}& 2\,495\,000\cdot 0.85\cdot 1{,}00129^{120}-8\,529{,}56\cdot \frac{1.00129^{120}-1}{0{,}00129}&\textup{sv. kr}&1\,369\,317{,}59\\\\ \qquad \qquad \textup{boligl\aa n:} \qquad \qquad &2\,495\,000 \cdot 0.15\cdot 1.00325^{120}-1\,954{,}82\cdot \frac{1.00325^{120}-1}{0.00325}&\textup{sv. kr}&266\,076{,}36\\ \qquad \textup{total:}&& \textup{sv. kr}&\overline{1\,635\,393{,}95} \\\\\\\\ 2) \quad\textup{Dansksk restg\ae ld:}\\ \qquad \qquad \textup{realkreditl\aa n}& 2\,995\,000\cdot 0.80\cdot 1{,}00083^{120}-7\,702{,}08\cdot \frac{1.00083^{120}-1}{0{,}00083}&\textup{d. kr}&1\,369\,317{,}59\\\\ \qquad \qquad \textup{bankl\aa n:} \qquad \qquad &2\,995\,000 \cdot 0.15\cdot 1.00417^{120}-1\,954{,}82\cdot \frac{1.00417^{120}-1}{0.00417}&\textup{d. kr}&\underline{266\,076{,}36}\\ \qquad \textup{total:}&& \textup{d. kr}&0{,}26 \end{array}


Svar #12
05. maj 2020 af Amalie43

Så ud fra dine beregninger opfylder det ønsket om finanseringen af de to lejligheder?

#11

\small \begin{array}{lllr}1)\quad\textup{Svensk restg\ae ld:}\\ \qquad \qquad \textup{prioritetsl\aa n}& 2\,495\,000\cdot 0.85\cdot 1{,}00129^{120}-8\,529{,}56\cdot \frac{1.00129^{120}-1}{0{,}00129}&\textup{sv. kr}&1\,369\,317{,}59\\\\ \qquad \qquad \textup{boligl\aa n:} \qquad \qquad &2\,495\,000 \cdot 0.15\cdot 1.00325^{120}-1\,954{,}82\cdot \frac{1.00325^{120}-1}{0.00325}&\textup{sv. kr}&266\,076{,}36\\ \qquad \textup{total:}&& \textup{sv. kr}&\overline{1\,635\,393{,}95} \\\\\\\\ 2) \quad\textup{Dansksk restg\ae ld:}\\ \qquad \qquad \textup{realkreditl\aa n}& 2\,995\,000\cdot 0.80\cdot 1{,}00083^{120}-7\,702{,}08\cdot \frac{1.00083^{120}-1}{0{,}00083}&\textup{d. kr}&1\,369\,317{,}59\\\\ \qquad \qquad \textup{bankl\aa n:} \qquad \qquad &2\,995\,000 \cdot 0.15\cdot 1.00417^{120}-1\,954{,}82\cdot \frac{1.00417^{120}-1}{0.00417}&\textup{d. kr}&\underline{266\,076{,}36}\\ \qquad \textup{total:}&& \textup{d. kr}&0{,}26 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #13
05. maj 2020 af mathon

De svenske kroner skal kurs-omregnes.


Svar #14
05. maj 2020 af Amalie43

Okay tak, men hvor får du 1,00083 og 1,00417 ved den danske restgæld?

#13

De svenske kroner skal kurs-omregnes.


Svar #15
05. maj 2020 af Amalie43

Forstår heller ikke hvordan boliglånet og banklånet kan have den samme ydelse. De resultater har jeg nemlig ikke fået.


Svar #16
05. maj 2020 af Amalie43

Jeg har fået de her tal


Brugbart svar (0)

Svar #17
05. maj 2020 af mathon

\small \begin{array}{lllr}1)\quad\textup{Svensk restg\ae ld:}\\ \qquad \qquad \textup{prioritetsl\aa n}& 2\,495\,000\cdot 0.85\cdot 1{,}00129^{120}-8\,529{,}56\cdot \frac{1.00129^{120}-1}{0{,}00129}&\textup{sv. kr}&1\,369\,317{,}59\\\\ \qquad \qquad \textup{boligl\aa n:} \qquad \qquad &2\,495\,000 \cdot 0.15\cdot 1.00325^{120}-1\,954{,}82\cdot \frac{1.00325^{120}-1}{0.00325}&\textup{sv. kr}&266\,076{,}36\\ \qquad \textup{total:}&& \textup{sv. kr}&\overline{1\,635\,393{,}95} \\\\\\\\ 2) \quad\textup{Dansk restg\ae ld:}\\ \qquad \qquad \textup{realkreditl\aa n}& 2\,995\,000\cdot 0.80\cdot 1{,}00083^{120}-7\,702{,}08\cdot \frac{1.00083^{120}-1}{0{,}00083}&\textup{d. kr}&1\,675\,400{,}51\\\\ \qquad \qquad \textup{bankl\aa n:} \qquad \qquad &2\,995\,000 \cdot 0.15\cdot 1.00417^{120}-4\;765{,}87\cdot \frac{1.00417^{120}-1}{0.00417}&\textup{d. kr}&\underline{,}26} \\ \qquad \textup{total:}&& \textup{d. kr} & 1 \,675 \,400 {,} 77 \end{array}


Svar #18
05. maj 2020 af Amalie43

Skal man bruge i alt resultatet til at angive om finansieringen af de to lejligheder opfylder ønsket?

#17

\small \small \small \begin{array}{lllr}1)\quad\textup{Svensk restg\ae ld:}\\ \qquad \qquad \textup{prioritetsl\aa n}& 2\,495\,000\cdot 0.85\cdot 1{,}00129^{120}-8\,529{,}56\cdot \frac{1.00129^{120}-1}{0{,}00129}&\textup{sv. kr}&1\,369\,317{,}59\\\\ \qquad \qquad \textup{boligl\aa n:} \qquad \qquad &2\,495\,000 \cdot 0.15\cdot 1.00325^{120}-1\,954{,}82\cdot \frac{1.00325^{120}-1}{0.00325}&\textup{sv. kr}&266\,076{,}36\\ \qquad \textup{total:}&& \textup{sv. kr}&\overline{1\,635\,393{,}95} \\\\\\\\ 2) \quad\textup{Dansk restg\ae ld:}\\ \qquad \qquad \textup{realkreditl\aa n}& 2\,995\,000\cdot 0.80\cdot 1{,}00083^{120}-7\,702{,}08\cdot \frac{1.00083^{120}-1}{0{,}00083}&\textup{d. kr}&1\,675\,400{,}51\\\\ \qquad \qquad \textup{bankl\aa n:} \qquad \qquad &2\,995\,000 \cdot 0.15\cdot 1.00417^{120}-1\,954{,}82\cdot \frac{1.00417^{120}-1}{0.00417}&\textup{d. kr}&\underline{266\,076{,}36}\\ \qquad \textup{total:}&& \textup{d. kr}&2\,071\,993{,}89 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #19
05. maj 2020 af mathon

Nu virker latex ikke igen, så jeg kan ikke korrigere ydelsen lige nu.


Brugbart svar (0)

Svar #20
05. maj 2020 af mathon

\small \begin{array}{lllr}1)\quad\textup{Svensk restg\ae ld:}\\ \qquad \qquad \textup{prioritetsl\aa n}& 2\,495\,000\cdot 0.85\cdot 1{,}00129^{120}-8\,529{,}56\cdot \frac{1.00129^{120}-1}{0{,}00129}&\textup{sv. kr}&1\,369\,317{,}59\\\\ \qquad \qquad \textup{boligl\aa n:} \qquad \qquad &2\,495\,000 \cdot 0.15\cdot 1.00325^{120}-1\,954{,}82\cdot \frac{1.00325^{120}-1}{0.00325}&\textup{sv. kr}&266\,076{,}36\\ \qquad \textup{total:}&& \textup{sv. kr}&\overline{1\,635\,393{,}95} \\\\\\\\ 2) \quad\textup{Dansksk restg\ae ld:}\\ \qquad \qquad \textup{realkreditl\aa n}& 2\,995\,000\cdot 0.80\cdot 1{,}00083^{120}-7\,702{,}08\cdot \frac{1.00083^{120}-1}{0{,}00083}&\textup{d. kr}&1\,675\,400{,}51\\\\ \qquad \qquad \textup{bankl\aa n:} \qquad \qquad &2\,995\,000 \cdot 0.15\cdot 1.00417^{120}-4\,765{,}87\cdot \frac{1.00417^{120}-1}{0.00417}&\textup{d. kr}&0{,}26\\ \qquad \textup{total:}&& \textup{d. kr}&\underline{1\,675\,400{,}77} \end{array}


Forrige 1 2 Næste

Der er 28 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.